Сълзи хидравлично масло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Сълзи хидравлично масло

Мнениеот cerosina » Вто 20 дек 2005 10:15

Здравейте,

от 1-2 месеца забелязах че ми сълзи един мъркуч за хидравликата ( от рейката към казанчето ) на свръзката с металната обувка.
Бях в Ауто + и ми казаха - тази част е "оригинална" - 200еуро.. ?!! Бати мъркуча аз! . Знаете ли някакъв по-евтин вариант да херметизирам тази свръзка - метал-мъркуч. Силикон нещо няма ли да помогне ?
Мисля си за самовулканизиращ се изолирбанд ама не знам то там е под налягане дали пак няма да просълзи отдолу.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 20 дек 2005 10:20

там има налягане и то сериозно.
само смяна помага и то ако направиш маркуч в папе например-няма да стане.
за съжаление си трябва оригинален...
но не си играй-ако избие-блокира помпата за 0 време и можеш да се метнеш някъде... :?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 20 дек 2005 10:24

Щом сълзи сигурно ли е, че е от маркуча, а не се стича от някъде...

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 20 дек 2005 18:43

wili98 написа:Щом сълзи сигурно ли е, че е от маркуча, а не се стича от някъде...

Със сигурност е от мъркуча щото сълзи около него и няма от къде другаде да се стича.
Ще се сменя явно :( - първо ще пробвам по моргите и след това от магазините за нови части щото много солено :(

А колата може ли да се кара без хидравлика , някой карал ли е ?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 20 дек 2005 19:07

Ако имаш хидравлика и не работи бързо ще забравиш да караш без нея.Волана се върти адски трудно.Загуби ли маслото няма никакво каране(поне така си мисля)
Оправи си я по-добре.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Вто 20 дек 2005 22:19

momcho написа:Със сигурност е от мAркуча щото сълзи около него и няма от къде другаде да се стича.

Дали няма друг начин да стегнеш маркуча или нещо подобно? :roll:
Търси из моргите :?

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 20 дек 2005 23:08

Ми и на мене ми сълзи ама няма проблем.Даже още не ми се е наложило да доливам. Но не то4но тя де но 200 Евро е малко пресилено ми се струва. Ако нещо иди до ония пи4ове в МЕИ-то да си кажат и те думата

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 20 дек 2005 23:12

Някъде в София не пресоваха ли такива маркучи по поръчка ?

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Сря 21 дек 2005 11:33

Мерси за отговорите ..... ще отскоча до МЕЙ-то да видя кво ще кажат...

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 21 дек 2005 13:27

momcho написа:Мерси за отговорите ..... ще отскоча до МЕЙ-то да видя кво ще кажат...

И после кажи какво са ти казали. Изобщо споделяй от верме на време какво става по тоя въпрос защото е доста щекотлим тоя проблем. А и тая цена от 200Е не е за подценяване.

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Сря 21 дек 2005 20:59

HI на всички.Аз също имах такъв проблем и като пообиколих из разните му магазинчета за ауто части и установих,че работата е дебела/цената де/ ме посъветваха да го дам да го рециклират.Тоест използват се старите накрайници,а се сменя маркуча.Човека който ще ти свърши работа/ако си от София де/намира се точно с/у "Италянеца" ауто моргата.От другата страна на бул, е работилницата му.Носиш си маркучето и утре ден си го зимаш. На мен ми излезе 45лв.+2кафета :D ама беше си отдавна та за цените в момента не гарантирам.С втора употреба специално маркучи за хиравлика,спирачна система и т.н. важни агрегати не се занимавай,съвет.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 21 дек 2005 21:33

Да се оплача аз също имам този проблем.до скоро като съм я качвал на мост виждах че е омаслен но последния път като е видях одоло си личеше че вече сълзи.Найстина тези неща се рециклират с смяна на маркуча.Само че си иска човек дето знае как да го направи.Аз бях чул тук за Сандаски 4е имало някаква фирма, и трябва да поразпитам по-сериозно че взехте да ме плашите с тези отзиви че колата става неуправляема.Ако на някой му се е случвало да спука маркуч по време на движение да пише какво става за да знам дали въобще да я карам.

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikunata » Чет 22 дек 2005 8:56

Момчета,в Стамболииски правят всякакви хидравлични маркучи.Правил съм за две хидравлики,заводска направа е.Цената е около 12лева.Успех :P

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 22 дек 2005 9:50

Nikunata написа:Момчета,в Стамболииски правят всякакви хидравлични маркучи.Правил съм за две хидравлики,заводска направа е.Цената е около 12лева.Успех :P

Човеко,
кажи къде в Стамболийски щото имам баба там и ми е ясен града ! :) :) :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 22 дек 2005 10:53

ANNIHILATOR написа:Да се оплача аз също имам този проблем.до скоро като съм я качвал на мост виждах че е омаслен но последния път като е видях одоло си личеше че вече сълзи.Найстина тези неща се рециклират с смяна на маркуча.Само че си иска човек дето знае как да го направи.Аз бях чул тук за Сандаски 4е имало някаква фирма, и трябва да поразпитам по-сериозно че взехте да ме плашите с тези отзиви че колата става неуправляема.Ако на някой му се е случвало да спука маркуч по време на движение да пише какво става за да знам дали въобще да я карам.

Аз съм карал с изгасен мотор и мога да кажа че по скоро е трудно да се спира а не толкова че колата е неуправляема. Друг е въпроса ако изненадващо ти се втвърди волата без да очакваш.

Върни се в “Passat”