Здравейте,
от 1-2 месеца забелязах че ми сълзи един мъркуч за хидравликата ( от рейката към казанчето ) на свръзката с металната обувка.
Бях в Ауто + и ми казаха - тази част е "оригинална" - 200еуро.. ?!! Бати мъркуча аз! . Знаете ли някакъв по-евтин вариант да херметизирам тази свръзка - метал-мъркуч. Силикон нещо няма ли да помогне ?
Мисля си за самовулканизиращ се изолирбанд ама не знам то там е под налягане дали пак няма да просълзи отдолу.
Сълзи хидравлично масло
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Щом сълзи сигурно ли е, че е от маркуча, а не се стича от някъде...
Със сигурност е от мъркуча щото сълзи около него и няма от къде другаде да се стича.
Ще се сменя явно

А колата може ли да се кара без хидравлика , някой карал ли е ?
- newgeneration
- Автомобил:
- Двигател:
HI на всички.Аз също имах такъв проблем и като пообиколих из разните му магазинчета за ауто части и установих,че работата е дебела/цената де/ ме посъветваха да го дам да го рециклират.Тоест използват се старите накрайници,а се сменя маркуча.Човека който ще ти свърши работа/ако си от София де/намира се точно с/у "Италянеца" ауто моргата.От другата страна на бул, е работилницата му.Носиш си маркучето и утре ден си го зимаш. На мен ми излезе 45лв.+2кафета
ама беше си отдавна та за цените в момента не гарантирам.С втора употреба специално маркучи за хиравлика,спирачна система и т.н. важни агрегати не се занимавай,съвет.

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да се оплача аз също имам този проблем.до скоро като съм я качвал на мост виждах че е омаслен но последния път като е видях одоло си личеше че вече сълзи.Найстина тези неща се рециклират с смяна на маркуча.Само че си иска човек дето знае как да го направи.Аз бях чул тук за Сандаски 4е имало някаква фирма, и трябва да поразпитам по-сериозно че взехте да ме плашите с тези отзиви че колата става неуправляема.Ако на някой му се е случвало да спука маркуч по време на движение да пише какво става за да знам дали въобще да я карам.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
ANNIHILATOR написа:Да се оплача аз също имам този проблем.до скоро като съм я качвал на мост виждах че е омаслен но последния път като е видях одоло си личеше че вече сълзи.Найстина тези неща се рециклират с смяна на маркуча.Само че си иска човек дето знае как да го направи.Аз бях чул тук за Сандаски 4е имало някаква фирма, и трябва да поразпитам по-сериозно че взехте да ме плашите с тези отзиви че колата става неуправляема.Ако на някой му се е случвало да спука маркуч по време на движение да пише какво става за да знам дали въобще да я карам.
Аз съм карал с изгасен мотор и мога да кажа че по скоро е трудно да се спира а не толкова че колата е неуправляема. Друг е въпроса ако изненадващо ти се втвърди волата без да очакваш.