Здравейте.
Купих скоро Пасат 1.8 комби Б4. Не бях карал скоро кола и при покупката не ми направи впечетление следното: Спидометърът отчита поне с 30-35км/ч повече. Видимо изреждам всички предавки за нереално кратко време. Двигателят е разтоварен и на около 2500мин^-1 на пета предавка върви с около 80км/ч според окомера. Предните гуми са 195/60 14". Какъв е проблема? Скоростната кутоя не е оригинална ли, гумите ли са много малки, що ли? Ще съм благодарен на съвет, още и на някой компетентен да го погледне, живея във Велико Търново.
Благодаря!

Б4, къси предавки, спидометърът отчита нереално. Защо?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Б4, къси предавки, спидометърът очита нереално. Защо?
Размера за 14 цола е 65
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Гумите според производителя трябва да са 185/65/14 или 195/60/14.
Съотношението скорост - обороти си е такова по принцип и не зависи от големината на гумите
Съотношението скорост - обороти си е такова по принцип и не зависи от големината на гумите

- paraborn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Грешка, гумите са 195/60 14" , възможно ли е наистина това да има такъв гигантски ефект?
- Winner25
paraborn написа:Грешка, гумите са 195/60 14" , възможно ли е наистина това да има такъв гигантски ефект?
Гумите са ти каквито трябва да бъдат. Няма за какво да се притесняваш, това което си написал е по принцип така на всички пасати

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Иначе за скоростите, те са като на джипка , по -къси не съм виждал 

Здравейте, как може точно да се разбере какъв модел е скоростната кутия ? кой модел е с къси кой с дълги предавки ? Визирам пасат 1.8Мi комби Вариант.
- Winner25
fed написа:Здравейте, как може точно да се разбере какъв модел е скоростната кутия ? кой модел е с къси кой с дълги предавки ? Визирам пасат 1.8Мi комби Вариант.
Под мокета на багажника в дясно от резервната гума има една лепенка. На нея пише и модела на двигателя и на скоростната кутия

Имаше една таблица с предавателните числа на различните скоростни кутии но не се сещам къде

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Баш си е около 80
на пета с 2500. Карай си и си свиркай. Аз на моя все търся шеста. 

- paraborn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Определено нещо не е в ред. Четири години карах Б3 със същият мотор и не се държеше така. Утре ще взема GPS'а и ще покарам, да съпоставя точни скорости и показания на спидометъра.
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така си е, колега, на 100км/ч - 3000об. И моя пасат е същия като твоя комби и е същата работа. И на мен ми направи впечатление, но май е нормално заради скоростната кутия.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paraborn написа:Определено нещо не е в ред. Четири години карах Б3 със същият мотор и не се държеше така. Утре ще взема GPS'а и ще покарам, да съпоставя точни скорости и показания на спидометъра.
Отпускаш му тримерите и спид до дупка

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
icoico написа:paraborn написа:Определено нещо не е в ред. Четири години карах Б3 със същият мотор и не се държеше така. Утре ще взема GPS'а и ще покарам, да съпоставя точни скорости и показания на спидометъра.
Отпускаш му тримерите и спид до дупкаА по-сериозно-да не би пък мотора да е сменен?
Ти къде го изтреля

- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доста голяма вероятност има ако са ти пренавивали километража да не са ти сложили стрелката точно.
И при мен отчиташе 15км повече.Ама като го свалих да го оправя си викам я да го подмладя с 100000км.(Въпрки че съм с дигитален километраж http://www.snimka.bg/album.php?album_id=340535 )
И сега е на горублянски километри
(200000) Още чувам думите на продавача "......човек, това е гаражна кола.Карал я е учител ,който е живял до училището,после се е пенсионирал и после е умрял ей го е още в багажника.
И при мен отчиташе 15км повече.Ама като го свалих да го оправя си викам я да го подмладя с 100000км.(Въпрки че съм с дигитален километраж http://www.snimka.bg/album.php?album_id=340535 )
И сега е на горублянски километри

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
sasho07 написа:Баш си е около 80на пета с 2500. Карай си и си свиркай. Аз на моя все търся шеста.
И моя беше така ,но смених кутията с друга и сега с 2500 съм на 100 утре ще напиша кода на сегашната ,но в града съм с литър нагоре.