Проблеми с пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблеми с пасат

Мнениеот kiril_p » Вто 22 ное 2005 16:23

Здравейте на всички!
От около 2 седмици и аз съм притежател на VW Passat 1,8Mi 90 PS, 90 година. Двигателя е RP. Като цяло съм много доволен от колата, но естествено има и проблемчета. Единият е непостоянните обороти на празен ход при топъл двигател. Оборотите на етапи варират между 600 и 900(по груба преценка естествено). Няма някакви резки колебания, но това малко ме притеснява. Знам, че първото нещо което ще кажете преди някой да отговори ще е "използвай търсачката". Използвах я. Има наистина доста писано по тоя проблем. Стигнах до извода че може да е двигателчето за празен ход. Обикновено казвате "виж двигателчето за празен ход работи ли". Ами хубаво ама как да разбера дали работи като незнам къде е!
И другия проблем: от предницата при скорост около 50-60 км/ч в час се чува нещо като виене. Мисля че е лагер, щото преди имаше подобно виене отзад. Сменх задния десен лагер и от там спря да се чува виене. Чува се и отпред. Опасно ли е да се кара така с това виене отпред?
Ако някой може да даде съвет предварително му благодаря!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 22 ное 2005 16:33

относно нестабилните обороти си намерил отговора сам .тук е дискутирано "моторчето" за празен ход
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=10617
виенето при завиване затихва ли или не?

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Вто 22 ное 2005 16:53

Не съм забелязал за виенето дали затихва при завой щото започва да се усеща над 40 км/ч. При 90-100 и нагоре вече не се усеща. Може би вече там е с много висока честота и затова не се чува

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 23 ное 2005 0:10

По първия проблем: колата има ли газ или на бензин го прави това с оборотите.
Моторчето принципно се мери дали работи.

За втория проблем: може и да е лагер, но трябва да се види/чуе, така ня сляпо не е лесно да се каже какво е точно.

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Сря 23 ное 2005 8:55

Колата няма газ и никога не е имала. Само на бензин го прави това с оборотите и което е по интересно - само на топъл двигател. На студен си стоят почти постоянни. Възможно ли да го прави това щото маслото е около 4-5 мм над максимума?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 23 ное 2005 9:42

И бащата е със Passat 1.8Mi (RP) '90 година / Седан... при нас проблеми с оборотите се получиха чак след като сложихме газова уредба. В момента на бензин работи зле, на газ оборотите се менят... При рестарт на компютъра обаче се оправя за известно време. А уж има емулатор за грешки. BTW, бащата се оплака, че онзи ден му е държало на 2000 оборота при ниските, след това ги е върнало... Май и при нас е заминало т'ва моторче :roll:

VRX
Автомобил:
Двигател:

Празен ход

Мнениеот VRX » Сря 23 ное 2005 11:59

RP е добър двигател. Оборотите стабилни ли са когато ДВГ е студен?
Ако са стабилни значи не е моторчето за парния ход. Провери датчика за температурата на охл. течност, който е вързан към ECU. Провери ламбда сондата.

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Сря 23 ное 2005 12:23

При студен двигател са стабилни оборотите. Абе явно трябва да се ходи на сервиз. Щото нито знам датчика за температурата къде е, нито ламбда сондата.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 23 ное 2005 12:55

При моя пасатор го имаше и проблемът беше в ламбда сондата.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 23 ное 2005 13:44

В никакъв случай не е от моторчето за празен ход :!: Как е разхода и мощността на колата :?: Сещам се за ламбда сонда или инжектор, а може да се окаже и нещо незаподозряно.Ако наистина нямаш желание да ти дадем напътсвия и да се оправиш сам, бих ти препоръчал горещо да отскочиш до Ваското 1 и да погледне за какво става на въпрос.Пиши ми едно ЛС да се разберете дали ще може и т.н.

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Сря 23 ное 2005 14:12

Благодаря за напътствията. Мощноста определено е добре. За разхода мисля(ако и да не съм съвсем сигурен) че е добре. Проблема е че сега съм я позакъсал с парите и не мога да си позволя ремонти. Затова на тоя етап разучавам и събирам информация. Интересното е, че тоя проблем отначало като взех колата ог нямаше. Появи се след като смених масло, филтри и ангренажен ремък. Пак питам: възможно ли е да е от това че маслото е 4-5 мм над максимума?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 23 ное 2005 14:27

от повечето масло-не
но не е хубаво да ти е над мах-а, има опасност да избие от уплътнения и семеринги

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Празен ход

Мнениеот didoriginal » Сря 23 ное 2005 16:03

VRX написа:RP е добър двигател. Оборотите стабилни ли са когато ДВГ е студен?
Ако са стабилни значи не е моторчето за парния ход. Провери датчика за температурата на охл. течност, който е вързан към ECU. Провери ламбда сондата.

Мне, оборотите на студен двигател пак се менят... :roll:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 24 ное 2005 10:43

kiril_p написа:Благодаря за напътствията. Мощноста определено е добре. За разхода мисля(ако и да не съм съвсем сигурен) че е добре. Проблема е че сега съм я позакъсал с парите и не мога да си позволя ремонти. Затова на тоя етап разучавам и събирам информация. Интересното е, че тоя проблем отначало като взех колата ог нямаше. Появи се след като смених масло, филтри и ангренажен ремък. Пак питам: възможно ли е да е от това че маслото е 4-5 мм над максимума?

В такъв случай ти предлагам да си смъкнеш ръководството за диагностика от www.vokswagen.msk.ru, да хванеш един мултицет и да позамериш тук-там.

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Чет 24 ное 2005 12:41

Линка не работи.

Върни се в “Passat”