Антикорозионна защита на Пасат Б3
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Антикорозионна защита на Пасат Б3
Здравейте, колеги. Та въпроса ми е за антикорозионната защита на колата ми - Пасат Б3.Значи закарах колата да ми сменят задните амортисьори и я оставих на майсторите, защото бях на работа, и после като отидох да я взема, те бяха сменили амортисьорите, но ми казаха, че където е горният край на амортисьорите, тоест най-отгоре е започнало да гние и трябва да се кърпи. Аз не им повярвах много-много, но след седмица закарах колата при друг майстор, на който пак оставих колата и отидох на работа, но той ми каза, че това е първия Фолксваген, който влиза в сервиза му за кърпене, обаче ме съмнява че може би той не е проверил въобще. И затова искам да знам някой с Пасат Б3 имал ли е такъв проблем или възможно ли е да е започнало да гние колата е 89г. ??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ ! ! !
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Антикорозионна защита на Пасат Б3
Възможно е - колата е 20-годишна !
Няма вечни неща !
Няма вечни неща !
-
- Автомобил:
- Двигател:
възможно,но след калпав ремонт по тези места,моята цялата е в ръжда,но по калници и прагове,но корема и кошовете са перфектни.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега stanev11, и моите кошове са в перфектно състояние, и праговете също, даже и това горе, което ми казаха едните майстори, които ми сменяха амортисьорите казаха, че е загнило, и мен мен съмнява (как се казваше - шапка ли, не знам точно как), само знам че на старата ми кола беше избушило защото беше изгнило.
- borkata31
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,аз съм виждал на пасат изгнили бомбета там където се захваща амортисьора. Малко го практикувах този знаят. Този проблем го има Голф 1.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега borkata31, тъй като не разбирам от ходова част, ще може ли да ми обясниш кое са бомбета че като ми сменяха амортисьорите (става въпрос за задните) то има едно като планка ли незнам как се вика и един приятел ми каза че на Пасата там гният и са ми ги сменили, ама не знам ти за това ли говориш, или за това най-горе. Както ти казах, въобще не разбирам от ходова част.
- borkata31
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей,доколкото аз разбрах става въпрос за задните амортисьори, нали така ? Значи там, където се захващат в горния край.Самият амортисьор влиза в нещо като ръкав или бомбе - всеки го нарича различно.Там горе високо почват да гният,ти можеш сам да си го провериш,като се съмняваш в майсорите.Вдигни една от задните страни на колата с по-стабилен крик, махни гумата и погледни нагоре, там където влиза амортисьора, и го огледай отвсякъде внимателно - ако има изгнило, то се вижда.Ако има нещо пак, пиши.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега borkata31, направих следната процедура: бутнах задната седалка, дръпнах мокета и то се вижда отвътре че до бомбето, както го наричаш ти, около него е ръжда. Може да се кара, но най-много да издържи 2-3 години. Та затова утре-вдругиден ще го карам да го изкърпят , но този път с мое присъствие. Това е само от дясната страна, а от другата няма ръждичка.Решил съм да започна да си правя пасатора-визията.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Причината да гният от дясната страна се крие в гърловината на резервоара. Над нея се събира сигурно една кофа кал. Като има кал има кой да задържа влагата, а щом се задържа влага, ръждата неминуемо те настига.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Значи е щом е от калта и влагата трябва по често да я карам на автомивка.Ама и друго ми е чудно като казваш че е от калта защо тогава е започнало да гние от вътрешната страна???