Трябва ли да сваля гумения тройник и т.нар. "комби клапан"? Ако може някой, който го е свалял, да сподели опит Б5 1.8Т - как се сваля темп. датчик
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Б5 1.8Т - как се сваля темп. датчик
Как да сваля температурния датчик на 1.8Т AWT? Видях го къде е, но нещо не ми стана ясно как да бръкна до там
Трябва ли да сваля гумения тройник и т.нар. "комби клапан"? Ако може някой, който го е свалял, да сподели опит 
Трябва ли да сваля гумения тройник и т.нар. "комби клапан"? Ако може някой, който го е свалял, да сподели опит -
hristopenov78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б5 1.8Т - как се сваля темп. датчик
Аз лично като го сменях свалих гумения тройник за да ми е по "широко" за работа.Работи се на добре изстинал мотор като преди да почнеш отвори и пак затвори капачката на разшерителното казанче за да изпусне останалото налягане в системата ,но пак затвори капачката - така няма да ти текне антифриза след като махнеш стария датчик.Той се държи с една пластмасова скоба,махаш я и дърпаш датчика нагоре.На мен ми излезе към 30мл - 50мл антифириз.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за инфото, а клапанът на място ли остана?
При мене на тройника седят гадните фабрични скоби, които са кофти за сваляне.. затова се чудех дали няма как да си остане на място..
При мене на тройника седят гадните фабрични скоби, които са кофти за сваляне.. затова се чудех дали няма как да си остане на място..
-
hristopenov78
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си с оригиналните скоби значи твоята картерна вентилация никога не е чистена.Аз изкарах много гняз от там,слагай обикновени скоби с болтче.А ако си по сръчен не сваляй тройника.Клапана не го барай.