Благодаря предварително!
Поздрави!

Savatage написа:Здравейте,колеги! Имам пасат 91-ва година с ABS. От няколко дни при натискане на педала при спряло положение педала може да стигне до края... демек пропада, но колата спира повече от брилянтно. Явно помпата е заминала... но уви помпата ми не е често срещана до колкото разбрах. Има някъв топуз които е цялата ми система излизаща от сервото ми. Някой може ли да ми помогне с намирането и като цяло на ме ориентирате дали мога да поправя цялата , или друга колко горе долу ще ми струва.
Благодаря предварително!
Поздрави!
-като нова няма шанс да я откриеш - продава се заедно с един кум други глупости и е на цена над 1000лв .
zfa159 написа:Savatage написа:Здравейте,колеги! Имам пасат 91-ва година с ABS. От няколко дни при натискане на педала при спряло положение педала може да стигне до края... демек пропада, но колата спира повече от брилянтно. Явно помпата е заминала... но уви помпата ми не е често срещана до колкото разбрах. Има някъв топуз които е цялата ми система излизаща от сервото ми. Някой може ли да ми помогне с намирането и като цяло на ме ориентирате дали мога да поправя цялата , или друга колко горе долу ще ми струва.
Благодаря предварително!
Поздрави!
Не може да не се намеся
Като за начало - проблема може съвсем да не е в помпата - започни със смяна на спирачната течност и обезвъздушаване на системата....80% помага.Хубаво е да стане машинно (т.е. с една джаджа отгоре на казанчето) за да е добре обезвъздушена системата.
Ако все пак нищо не се промени ето малко информация за помапата :
-като нова няма шанс да я откриеш - продава се заедно с един кум други глупости и е на цена над 1000лв .
-втора упореба можеш да намериш на разумна цена (от 100 до 30лв за целия блок на АБС-а) както е казал и колегата.
-може да се пробваш да я занесеш някъде да я рециклират ако могат.
-понеже си с АБС и колата ти е преди 94-та година - нямаш сервоусилвател преди помпата - педала на спирачката влиза направо в блока на АБс-а и вътре е и помпа и ел.помпа,кято нагнетява терчност под налягане и блока с клапаните за 4-те колела и други купища мизерии
Ако в крайна сметка не може да се оправи или е твърде скъпо за възможностите ти винаги можеш да махнеш АБС-а и да сложиш серво с помпа...ама губиш една никак не лоша екстра.
А педала пада до долу при изгасена или при запалена кола? Понеже при мен ако е изгасена и не е на контакт нямам никакви проблеми да сваля педала до пода...ама ако е на контакт и работи ел.помпата забрави да успея![]()
Успех!
Boxer написа:Имам всичко без датчиците на колелата (помпа, компютър, ел инсталация с релета). Цена на всичко 150 лв, но може и поотделно. Помпата се съхранява на закрито със спирачна течност в нея, за да се избегне разсъхване или блокиране на някоя клапа. За връзка на ЛС или тел. 0878453149.
Savatage написа:Колеги , много благодаря за помощтаоправих я само със смяната на спирачната течност както каза колегата по-горе и с хубавото обезвъздушаване. Явно при смяната на накладките е станало нещо , но не знам как - не би трябвало
ама важното е , че сега спирам като кадър от филм , ахахах
живи и здрави !!!!
наздраве!
Потребители, разглеждащи този форум: jordan17772, Ивайло Димов и 30 госта