Поддръжка на Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Поддръжка на Passat B5

Мнениеот Maste-pro » Пет 27 мар 2009 1:14

Здравеите ! Преди няколко месеца си купих Vw Passat 1.9 tDI 115 P.D 2000 година и не съм много на ясно с поддръжката на тази кола.Бихте ли ми казали следните неща:
1.Кои части от колата се износват наи-бързо и защо ?
2.Кои са наи-скъпите части на Passata?
3.Как да предпазя колата си от чести ремонти?

Нов съм в този прекрасен клуб и не бях сигурен каде да задам въпросите си и реших да пиша тук.Надявам се ,че ще проявите разбиране :)Благодаря предварително

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Поддръжка на Passat B5

Мнениеот kirhadj » Пет 27 мар 2009 1:52

Колега използвай търсачката. Ако не се лъжа има раздел за дизели.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 27 мар 2009 2:02

Добре дошъл колега.
Има поизписано доста във форума, стига да имаш време и желание да го изчетеш. Мога да ти дам тема за окачването-предно, което е един от големите бирници за този модел viewtopic.php?f=6&t=114412&start=0&hilit=%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%915
Друго сериозно финансово перо е смяната на ролки и ремъци, защото се налага демонтаж на предницата, с което се оскъпява работата.
Има голямо значение как е бил поддържан автомобила до момента и дали са сменяни(а и с какви, като качество на изработка)детайли по изброените до тук.
:) Моли се да си попаднал на гледан и пазен автомобил.

Потребителски аватар
mchudomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mchudomirov » Пет 27 мар 2009 18:19

При мен всички ролки и ремъци + нови свещи и работата - 740 лв. 1.8Т бензин..

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Съб 28 мар 2009 12:05

Maste-pro написа:Здравеите ! Преди няколко месеца си купих Vw Passat 1.9 tDI 115 P.D 2000 година и не съм много на ясно с поддръжката на тази кола.Бихте ли ми казали следните неща:
1.Кои части от колата се износват наи-бързо и защо ?
2.Кои са наи-скъпите части на Passata?
3.Как да предпазя колата си от чести ремонти?

Нов съм в този прекрасен клуб и не бях сигурен каде да задам въпросите си и реших да пиша тук.Надявам се ,че ще проявите разбиране :)Благодаря предварително

така зададен въпроса ти може да получи доста и различни отговори. Карай и като се скапе нещо сменяй навреме, за да не доведе след себе си други проблеми.
Аз лично сам сменял:

Носачи, накраиници, биалетки, амортисиори. (това по окачване). Глава цяла оборудвана (клапани, дюзи и тн.), Хидравлични повдигачи, Турбина (Това по мотор). Да не говорим за пребоядисвания и по дребни проблеми. Консумативите като масла, филтри на 10хил. км., наклатки и тн коита се текущи не ги броя.

Като обобщение съм си направил равносметка, че през изминалата година сам дал около 4хил. лв. по моята кола или приблизително, за да я карам ми струва около 10-15лв. на ден като не включвам горивото, то си е отделно.

Със здраве да си я караш и подържаш! :да:

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Съб 28 мар 2009 12:13

Благодаря ви,колеги доста информация си набавих за кратко време :) :да: :bowdown

Върни се в “Passat”