Здравейте!Не успях да открия проблем като моя и затова пускам нова тема.Двигателя е 1,8 РП.От известно време забелязвам,че оборотите ми много бавно се понижават до нормалните за празен ход.Това го прави на бензин и газ.Даже,ако празният ми ход е 900+ бавно спадат до около 800 и след това се покачват до 900об.Пробвах тампона на инжекцията при работещ двигател да го разместя,но разлика не се получава.Вероятно е здрав.Стъпковото моторче си работи-проверено е.На празен ход също има и нестабилна работа-оборотомера мърда с около 50-100 об.
Дайте насоки къде да търся проблема!
проблем с обороти
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Смених синият датчик преди седмица и промяна няма!Преди час си рестартирах компа и като запалих поне оборотите си падаха веднага след отпускане на педала на газта.Като загрее не знам как ще се държат!Тези дни ще опитам да направя самодиагностика на компа,пък да видим.Не съм ходил на центровка на запалването,може ли и от там да идва също проблема?
Re: проблем с обороти
pas1.8mi написа:....Двигателя е 1,8 РП.От известно време забелязвам,че оборотите ми много бавно се понижават до нормалните за празен ход.Това го прави на бензин и газ.Даже,ако празният ми ход е 900+ бавно спадат до около 800 и след това се покачват до 900об.......Стъпковото моторче си работи-проверено е.На празен ход също има и нестабилна работа-.....!
Същите проблеми ги имах преди две зими със стария двигател (RP).От време на време държеше високи обороти на празен ход.Малко след това се сдуха датчика даващ показанията към таблото за температурата на охл.течност. Смених го и рестартирах копмпа.Всичко се оправи.Сега (с ABS) само веднъж държа необичайно високи обороти, но след рестарт на компа. всичко е ОК.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Рестартирах компа и докато е студена оборотите си падат нормално бързо.Като загрее се забавя падането на оборотите,но сега е по-бързо спрямо преди.Датчика за температурата на таблото има ли някакво отношение за работата на мотора-Аз си мисля,че не.
П.П при РП на студено колко трябва да са му оборотите?Не искам каталожни данни,а конкретно на вашите коли.Благодаря!
П.П при РП на студено колко трябва да са му оборотите?Не искам каталожни данни,а конкретно на вашите коли.Благодаря!

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pas1.8mi написа:Рестартирах компа и докато е студена оборотите си падат нормално бързо.Като загрее се забавя падането на оборотите,но сега е по-бързо спрямо преди.
Остави ли компа да се инициализира?
Ела на Плевенска среща в края на месеца да поговорите с Краси за решението на точно този проблем с ниските обороти при неговото RP