Осветлението на километража
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Осветлението на километража
Километража ми (този който отчита изминалите километри) не е електронен и когато е тъмно почти е невъзможно да се видят цифрите. Това на какво може да се сължи. Колко крушки осветяват таблото и има ли възможност някоя да е изгоряла.
Re: Осветлението на километража
Winner25 написа:Километража ми (този който отчита изминалите километри) не е електронен и когато е тъмно почти е невъзможно да се видят цифрите. Това на какво може да се сължи. Колко крушки осветяват таблото и има ли възможност някоя да е изгоряла.
Би трябвало да имаш един потенциометър (до ключа за фаровете) с който да регулираш осветлението на таблото.За осветление на уредите в таблото се грижат 3 (три) малки крушчици които осветяват уредите от горе на долу.Ако ти изгори 1 не е беда.Виждат се уредите.Ако обаче ти изгорят две си е беда.За да се сменят трябва да се смъкне и разглоби таблото с уредите (километраж+часовник+бензиномер). Преди 3 г. ми ги предлагаха на 3лв./бр.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най - вероятно е изгоряла средната крушка - тази над скоростомера. Уреда се вижда от разсеяната светлина на съседните крушки, но тя не е достатъчна, за да освети и цифрите на километража. Вадене на таблото (не е трудно), смяна и нещата се оправят. Трябва само да се внимава с новите крушки да бъдат със същата мощност, че иначе се топят пластмаси и става мазало.