Осветлението на километража

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Осветлението на километража

Мнениеот Winner25 » Вто 17 яну 2006 20:07

Километража ми (този който отчита изминалите километри) не е електронен и когато е тъмно почти е невъзможно да се видят цифрите. Това на какво може да се сължи. Колко крушки осветяват таблото и има ли възможност някоя да е изгоряла.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Осветлението на километража

Мнениеот Lisho » Вто 17 яну 2006 20:49

Winner25 написа:Километража ми (този който отчита изминалите километри) не е електронен и когато е тъмно почти е невъзможно да се видят цифрите. Това на какво може да се сължи. Колко крушки осветяват таблото и има ли възможност някоя да е изгоряла.

Би трябвало да имаш един потенциометър (до ключа за фаровете) с който да регулираш осветлението на таблото.За осветление на уредите в таблото се грижат 3 (три) малки крушчици които осветяват уредите от горе на долу.Ако ти изгори 1 не е беда.Виждат се уредите.Ако обаче ти изгорят две си е беда.За да се сменят трябва да се смъкне и разглоби таблото с уредите (километраж+часовник+бензиномер). Преди 3 г. ми ги предлагаха на 3лв./бр.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 17 яну 2006 21:09

И сега пак са скъпи - 1,50 - 2 лв. на брой, защото били с "обратен цокъл" Screwy а нормалните по 0,30-0,40 лв.
Ваденето на таблото не е философия. Самото то може да мине и покрай волана. По едно време така му се бях специализирал, че можех да го правя за норматив :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 17 яну 2006 23:03

От потенциометъра е усилено до край осветлението и уредите се виждат. не се виждат само цифрите на километража

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Вто 17 яну 2006 23:51

Sunny написа:И сега пак са скъпи - 1,50 - 2 лв. на брой,

Тва си е направо еФтиния в UNI-то ми искаха 8 лв. за бройка

:evil:

Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Сря 18 яну 2006 9:09

Най - вероятно е изгоряла средната крушка - тази над скоростомера. Уреда се вижда от разсеяната светлина на съседните крушки, но тя не е достатъчна, за да освети и цифрите на километража. Вадене на таблото (не е трудно), смяна и нещата се оправят. Трябва само да се внимава с новите крушки да бъдат със същата мощност, че иначе се топят пластмаси и става мазало.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 18 яну 2006 9:48

bobidi написа:Тва си е направо еФтиния в UNI-то ми искаха 8 лв. за бройка

:evil:

spam
Че кой те кара да купуваш от там? Да не би да са им по-различни отколкото в другите магазини? Има си части, които е хубаво да се купят от unitrade, но и такива за които е безсмислено.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 18 яну 2006 9:51

Щот никъде не намерих, тва беше отдавна де :lol: , а кой е казал че съм купувал, толкова ми искаха и аз естествено не дадох

Върни се в “Passat”