Забелязъл съм че на студена кола няма пушек но като загрее пуши сив пушек особено като стои на едно място.
Ако някой ми каже каква е горе-долу сумата за ремонта на този двигател ще съм му много благодарен

Извинявам се ако съм задал вече решен въпрос

stannii написа:Колега, много се извинявам, че използвам темата, но и аз имам един въпрос относно маслото. Колата е Б4 1.6 АЕК и харчи масло около 600-700мл. на 4500-5000км. Това едва ли е нормално, макар че непуши синкаво, а само доста бял пушек сутрин, което предполагам е от конденз. Та въпроса ми е струва ли си да дам колата за основен ремонт на двигателя или само за смяна на гумички (ако разбира се не е необходимо свалянето на главата при този двигател)? Изчетох с голям интерес темата на колегата Plumber и май везните клонят към основен ремонт, но честно казано ме е страх дали ще попадна на наистина добър майстор, защото в момента нямам никакви оплаквания от работата на мотора освен прекомерния разход на масло. А маслото е 10W 40 Motul 6100. Просто ви моля за съвет и ви благодаря предварително!
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 35 госта