проблем с климатик на пасат 92 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
vaillant_bg
Автомобил:
Двигател:

проблем с климатик на пасат 92 г.

Мнениеот vaillant_bg » Пон 04 май 2009 10:55

Може ли някои да ми даде ел. схема на киматик.... В смисъл кои релета участват във веригата, кои предпазители и т.н.... Климатикът работи само когато венилатора за парното е пуснат на първа степен ( а вентилатора тогава не аботи ), няма значение дали парното е на топло или студено... Преди не беше така... Трябваше парното да е изключено и нямаше значение вентилатора на коя степен е пуснат.. но нещо му стана ?? Предполагам че е по ел. инсталцията... Разглобих таблото дето е за климатика и парното... но там поне видимо всичко си е наред..

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с климатик на пасат 92 г.

Мнениеот bachest » Пон 04 май 2009 14:43

Здравей колега. Предпазителите би трябвало да са ти описани на капака на бушоните от вътрешната страна. Вътре над бушониерата над кабелиаците има други релета, но там мисля, че няма за климатика. Те са изкарани в една черна кутия до акумулатора. Там ти е модула който управлява компресора на климатика и перките на водния радиатор. Ако си с климатроник, не климатик има едно реле на самата бушониера, но не знам каква функция изпълнява. И това което описваш като проблем е именно нормалната работа на климатика.

vaillant_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaillant_bg » Пон 04 май 2009 18:19

мерси , но когато пусна вентилатора на парното на 2,3 или 4етвърта степен климатика спира ( копчето за пускане на климатика спира да свети, перките на радиатора също спират и на електромагнита на компресора на климатика не отива никакво напрежение...) според мен това не е нормално...

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Вто 05 май 2009 15:40

Ако 2,3 и 4 степен на вентилатора на парното са изгорели, мисля, че и компресора няма да тръгне. Ако вентилатора на парното върти на всички степени, извади конектора на пресостата и окъси за секунда краче 1 и 2. Ако компресора зацепи и перките на водния радиатор тръгнат, проблема е нещо с налягането. Какво, що - :dontknow:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 05 май 2009 16:50

На бушонното табло реле номер 13 е за вентилатора на парното на мен ми прави магарии .Изключва когато си иска мърдам го и тръгва . КЛиматикът тръгва при включен вентилатор на някаква степен и натиснато копче .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 05 май 2009 20:43

Ето го проблема :
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=opt1241548955w.JPG
Както е ясно има резисторен блок,който определя степените на ел.мотор за вентилатора....според резистора са съответно и различните му скорости (важи само за кола без климатроник....там е друго!).
Съответно според тази схема (за климатик на Пасат В4..понеже за В3 не намерих) ако изгори резистора за 1-ва степен или се прекъсне кабела от резистора до копчето следва компресора да тръгва само на 1-ва степен а вентилатора - не...понеже реално компресора работи на другите степени през резисторите....т.е. при 2-ра,3-та и 4-та степен напржението за захранване на релето за климатика се взима през резистора за 1-ва...като той не работи - няма напрежение и изгасва компресора,перките и лампата на кочето.А когато е на 1-ва степен напрежението идва от копчето.
Колега,провери си резисторния блок (доколкото знам е под таблото около вентилатора) и дали е здрав кабела от копчето до резисторния блок.
Успех!
И не забравяй да напишеш какво е било ;)

vaillant_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaillant_bg » Чет 07 май 2009 7:39

мерси за схемата и обясннието към нея... Напълно си прав... Вчера разглобих резисторния блок и наисина първата секция беше прекъсната... Резисторният блок се намира под жабката, върху пластмасовия капак, който покрива радиатора и вентилатора за парното.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 май 2009 22:36

И...ремонтира ли го...какво стана? :beer

vaillant_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaillant_bg » Пет 08 май 2009 16:13

ремонтирах го... още като го премерих и видях че не е както трябва... резистра на първата степен е изгорял... с едно кабелче свързах жиците за 1- ва и втора степен... :D сега нямам най-бавната степен на вентиатора , но си имам работещ климатик... и мерси още веднъж за схемата..

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 май 2009 0:46

vaillant_bg написа:ремонтирах го... още като го премерих и видях че не е както трябва... резистра на първата степен е изгорял... с едно кабелче свързах жиците за 1- ва и втора степен... :D сега нямам най-бавната степен на вентиатора , но си имам работещ климатик... и мерси още веднъж за схемата..

:beer

Върни се в “Passat”