проблем с климатик на пасат 92 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с климатик на пасат 92 г.
Може ли някои да ми даде ел. схема на киматик.... В смисъл кои релета участват във веригата, кои предпазители и т.н.... Климатикът работи само когато венилатора за парното е пуснат на първа степен ( а вентилатора тогава не аботи ), няма значение дали парното е на топло или студено... Преди не беше така... Трябваше парното да е изключено и нямаше значение вентилатора на коя степен е пуснат.. но нещо му стана ?? Предполагам че е по ел. инсталцията... Разглобих таблото дето е за климатика и парното... но там поне видимо всичко си е наред..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с климатик на пасат 92 г.
Здравей колега. Предпазителите би трябвало да са ти описани на капака на бушоните от вътрешната страна. Вътре над бушониерата над кабелиаците има други релета, но там мисля, че няма за климатика. Те са изкарани в една черна кутия до акумулатора. Там ти е модула който управлява компресора на климатика и перките на водния радиатор. Ако си с климатроник, не климатик има едно реле на самата бушониера, но не знам каква функция изпълнява. И това което описваш като проблем е именно нормалната работа на климатика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси , но когато пусна вентилатора на парното на 2,3 или 4етвърта степен климатика спира ( копчето за пускане на климатика спира да свети, перките на радиатора също спират и на електромагнита на компресора на климатика не отива никакво напрежение...) според мен това не е нормално...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако 2,3 и 4 степен на вентилатора на парното са изгорели, мисля, че и компресора няма да тръгне. Ако вентилатора на парното върти на всички степени, извади конектора на пресостата и окъси за секунда краче 1 и 2. Ако компресора зацепи и перките на водния радиатор тръгнат, проблема е нещо с налягането. Какво, що - 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
На бушонното табло реле номер 13 е за вентилатора на парното на мен ми прави магарии .Изключва когато си иска мърдам го и тръгва . КЛиматикът тръгва при включен вентилатор на някаква степен и натиснато копче .
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ето го проблема :
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=opt1241548955w.JPG
Както е ясно има резисторен блок,който определя степените на ел.мотор за вентилатора....според резистора са съответно и различните му скорости (важи само за кола без климатроник....там е друго!).
Съответно според тази схема (за климатик на Пасат В4..понеже за В3 не намерих) ако изгори резистора за 1-ва степен или се прекъсне кабела от резистора до копчето следва компресора да тръгва само на 1-ва степен а вентилатора - не...понеже реално компресора работи на другите степени през резисторите....т.е. при 2-ра,3-та и 4-та степен напржението за захранване на релето за климатика се взима през резистора за 1-ва...като той не работи - няма напрежение и изгасва компресора,перките и лампата на кочето.А когато е на 1-ва степен напрежението идва от копчето.
Колега,провери си резисторния блок (доколкото знам е под таблото около вентилатора) и дали е здрав кабела от копчето до резисторния блок.
Успех!
И не забравяй да напишеш какво е било
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=opt1241548955w.JPG
Както е ясно има резисторен блок,който определя степените на ел.мотор за вентилатора....според резистора са съответно и различните му скорости (важи само за кола без климатроник....там е друго!).
Съответно според тази схема (за климатик на Пасат В4..понеже за В3 не намерих) ако изгори резистора за 1-ва степен или се прекъсне кабела от резистора до копчето следва компресора да тръгва само на 1-ва степен а вентилатора - не...понеже реално компресора работи на другите степени през резисторите....т.е. при 2-ра,3-та и 4-та степен напржението за захранване на релето за климатика се взима през резистора за 1-ва...като той не работи - няма напрежение и изгасва компресора,перките и лампата на кочето.А когато е на 1-ва степен напрежението идва от копчето.
Колега,провери си резисторния блок (доколкото знам е под таблото около вентилатора) и дали е здрав кабела от копчето до резисторния блок.
Успех!
И не забравяй да напишеш какво е било

-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за схемата и обясннието към нея... Напълно си прав... Вчера разглобих резисторния блок и наисина първата секция беше прекъсната... Резисторният блок се намира под жабката, върху пластмасовия капак, който покрива радиатора и вентилатора за парното.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
И...ремонтира ли го...какво стана? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ремонтирах го... още като го премерих и видях че не е както трябва... резистра на първата степен е изгорял... с едно кабелче свързах жиците за 1- ва и втора степен...
сега нямам най-бавната степен на вентиатора , но си имам работещ климатик... и мерси още веднъж за схемата..

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
vaillant_bg написа:ремонтирах го... още като го премерих и видях че не е както трябва... резистра на първата степен е изгорял... с едно кабелче свързах жиците за 1- ва и втора степен...сега нямам най-бавната степен на вентиатора , но си имам работещ климатик... и мерси още веднъж за схемата..