Автоматична кутия (скапана)
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматична кутия (скапана)
Привет на всички .Незнам да ли е тук мястото на тая тема.Извенете ме предварително.Имам пасат с автоматична кутия,която се скапа тотално(така си мисля).Та искам мнение или съвет какво да правя.да си сложа ръчна или да търся друга автоматична кутия за подмяна
Re: Автоматична кутия (скапана)
Всичко зависи от парите,ако имаш си вземи такава кутия като твоита старата,ако нямаш-можеш да намериш ръчна,тя сигурно ще е по-евтина,но ще има доста преправяне.Да не стане така,че евтиното да ти излезне по-скъпо?Какъв е пасата,твоита не може ли да се ремонтира,пита ли някъде какво и е,обясни по-точно какъв и е проблема?
- diqn1975
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е доста време.Един "майстор" ми смени преди няколко години маслото и незнам по какъв начин ми изгори компютъра и беше влязла в авариен режим.Намериха ми няккаъв комп. и стана,само дето спортния режим липсваше.Карах я една година и пак влезе в тоя авариен режим.После почна да не включва скоростите,тръгва когато си иска и работи нормално,когато тя иска.Ходим на един майстор и ми я закачиха и ми каза,че проблема е електрически.т.е има един кабел който е в самата кутия и правел той мизериийте,ама не бил сигурен догато не се свали и се види.
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
diqn1975 написа:Проблема е доста време.Един "майстор" ми смени преди няколко години маслото и незнам по какъв начин ми изгори компютъра и беше влязла в авариен режим.Намериха ми няккаъв комп. и стана,само дето спортния режим липсваше.Карах я една година и пак влезе в тоя авариен режим.После почна да не включва скоростите,тръгва когато си иска и работи нормално,когато тя иска.Ходим на един майстор и ми я закачиха и ми каза,че проблема е електрически.т.е има един кабел който е в самата кутия и правел той мизериийте,ама не бил сигурен догато не се свали и се види.
Колега,защо не отидеш при колегата от форума ifidik .Много ги разбира колите човека.Аз имам Пасат Б5 и откакто той се занимава с него съм много доволен.Ако искаш на лични ще ти дам номера му.
-
- Автомобил:
- Двигател:
diqn1975 написа:Привет на всички .Незнам да ли е тук мястото на тая тема.Извенете ме предварително.Имам пасат с автоматична кутия,която се скапа тотално(така си мисля).Та искам мнение или съвет какво да правя.да си сложа ръчна или да търся друга автоматична кутия за подмяна
Да си слагаш ръчна няма да ти е по-евтино Особенно ако проблема ти е само електрически.
За да не ти работи управлението проблема може да е както и компютъра на кутията, така и ТПС, настройак на дроселната клапа, мнго други неща
Дали се е скапала само майстор може да прецени.
Но майстор на автоматици, не някой самоук гаражаджия, който е виждла автоматична кутия само пo Дискавари.
Любо от Русе е твоя човек, на мойто бивше Ауди съживи кутията като нова ( мисля че е същата като на Пасата VW97)
А имали други кутий съвместими с тази..В смисъл направо да се смени цялата..