Колата пак дърпа леко в дясно , явно съм запазил позицията като преди

Да не би да трябва да стегна повече болта на карето? Или е нормално сега с новата грес в началото ? Кажете че утре ме чакат 200км път пак.
naiturseniq написа:Така вчера смених двата накрайника на рейката , външните. Единия се наложи да го режа и да заварям гайка че така яко се беше закучил.... та докато го бях свалил на дясното колело реших да сменя и маншона който се беше скъсал . Извадих карето от полуоската измих лагера , гресирах с греста от новия маншон . Поставих го пак на полуоската с новия маншон, вкарах го в главината както си му е реда и завих болта колкото позволява. Регулирахме с дядото предницата. Бях взел отпреди това размера с шублера. Колата преди дърпаше леко надясно. След като реголирахме накрайниците запалих да я пробвам.
Колата пак дърпа леко в дясно , явно съм запазил позицията като преди. Притесниме друго при 120 130 км/ч и нагоре започва шум от дясното колело където смених маншона. Едно като свирене подобно на когато влиза въздух в купето при висока скорост .... Интересно е че като намаля под 100 и спира да свири. Два пъти я засилих и все се чува ... Преди нямаше такова нещо.
Да не би да трябва да стегна повече болта на карето? Или е нормално сега с новата грес в началото ? Кажете че утре ме чакат 200км път пак.
doktora написа:Извинявай колега naiturseniq , но ми се струва крайно неколегиално да си си решил единия проблем и да не напишеш по какъв начин!!!На това отгоре продължаваш да искаш помощ по втория ти проблем
Борислав Андреев написа:Разбира се,че не е нормално!
Провери си горните носачи,почти сигурно е от тях!
А реглажа на предницата се прави само и единствено от външните кормилни накраиници-тези които си сменил!
Успех.И да пишеш за развитието на проблема!
Потребители, разглеждащи този форум: kiko26, laleto_1, zdravkop64 и 22 госта