шум след смяна на маншон на външно каре.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

шум след смяна на маншон на външно каре.

Мнениеот naiturseniq » Нед 10 май 2009 19:55

Така вчера смених двата накрайника на рейката , външните. Единия се наложи да го режа и да заварям гайка че така яко се беше закучил.... та докато го бях свалил на дясното колело реших да сменя и маншона който се беше скъсал . Извадих карето от полуоската измих лагера , гресирах с греста от новия маншон . Поставих го пак на полуоската с новия маншон, вкарах го в главината както си му е реда и завих болта колкото позволява. Регулирахме с дядото предницата. Бях взел отпреди това размера с шублера. Колата преди дърпаше леко надясно. След като реголирахме накрайниците запалих да я пробвам.

Колата пак дърпа леко в дясно , явно съм запазил позицията като преди :( . Притесниме друго при 120 130 км/ч и нагоре започва шум от дясното колело където смених маншона. Едно като свирене подобно на когато влиза въздух в купето при висока скорост .... Интересно е че като намаля под 100 и спира да свири. Два пъти я засилих и все се чува ... Преди нямаше такова нещо.
Да не би да трябва да стегна повече болта на карето? Или е нормално сега с новата грес в началото ? Кажете че утре ме чакат 200км път пак.

aicberg
Автомобил:
Двигател:

Re: шум след смяна на маншон на външно каре.

Мнениеот aicberg » Нед 10 май 2009 21:18

naiturseniq написа:Така вчера смених двата накрайника на рейката , външните. Единия се наложи да го режа и да заварям гайка че така яко се беше закучил.... та докато го бях свалил на дясното колело реших да сменя и маншона който се беше скъсал . Извадих карето от полуоската измих лагера , гресирах с греста от новия маншон . Поставих го пак на полуоската с новия маншон, вкарах го в главината както си му е реда и завих болта колкото позволява. Регулирахме с дядото предницата. Бях взел отпреди това размера с шублера. Колата преди дърпаше леко надясно. След като реголирахме накрайниците запалих да я пробвам.

Колата пак дърпа леко в дясно , явно съм запазил позицията като преди :( . Притесниме друго при 120 130 км/ч и нагоре започва шум от дясното колело където смених маншона. Едно като свирене подобно на когато влиза въздух в купето при висока скорост .... Интересно е че като намаля под 100 и спира да свири. Два пъти я засилих и все се чува ... Преди нямаше такова нещо.
Да не би да трябва да стегна повече болта на карето? Или е нормално сега с новата грес в началото ? Кажете че утре ме чакат 200км път пак.

какъв реглаж с шублер :shock там се мерят градуси не мимлиметри :!: :!: :!:

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Нед 10 май 2009 21:37

дядото ги разбира , мери шери както си беше така си е и сега ... той често шашка майсторите като си закара колата колко точно си я е регулирал сам . Но аз така или инъче ще ида да я регулират, днес просто трябваше да се прибера до нас. Преди месец като я закарх ми казаха тя не се регулира дай да видим какво и има и тогава разбрах за накрайниците и маншона. Но според мен си се регулира точно от накрайниците.
Колегата Иво предположи че вероятно ми е изкривена предпазната ламарина на огледалния диск за шумът.
А това дърпане от къде е ? Като изкарах накрайника колелото веднага зави надясно (накъдето дърпа) нещо го натиска надясно , дърпа. Като изправя волана колата непомръдва от пътя , движи се идеално направо. Но пусна ли го самия волан леко свива в дясно и съответно колата. Нещо кара колелото да завие. Разкачайки накрайниците и горните шарнири , остава да е някой от долните шарнири или накрайника на стабилизиращата щанга ?

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Вто 12 май 2009 9:32

шумът го оправих , остана само дърпането леко надясно както преди ... Искам да питам освен от накрайниците от друго место регулирали се , примерно от стабилизиращата щанга ?

Потребителски аватар
kurortist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurortist » Вто 12 май 2009 10:11

Маи НЕ

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 12 май 2009 10:28

Извинявай колега naiturseniq , но ми се струва крайно неколегиално да си си решил единия проблем и да не напишеш по какъв начин :не: !!!На това отгоре продължаваш да искаш помощ по втория ти проблем :applause:

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Вто 12 май 2009 14:39

doktora написа:Извинявай колега naiturseniq , но ми се струва крайно неколегиално да си си решил единия проблем и да не напишеш по какъв начин :не: !!!На това отгоре продължаваш да искаш помощ по втория ти проблем :applause:

колега doktora наистина приемам извиненията ти :deal защото явно не си чел внимателно, казах че благодаря на колегата Иво който ми каза да си оправя предпазната ламарина на огледалния диск .

Сега ако някой подскаже защо дърпа надясно и защо без кормилен накрайник гумата завива сама на дясно ...
или е нормално.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Вто 12 май 2009 15:55

Разбира се,че не е нормално!
Провери си горните носачи,почти сигурно е от тях!
А реглажа на предницата се прави само и единствено от външните кормилни накраиници-тези които си сменил!
Успех.И да пишеш за развитието на проблема!

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Вто 12 май 2009 16:16

Напълно е възможно наклона на колелата да не е както трябва.

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Вто 12 май 2009 17:19

Борислав Андреев написа:Разбира се,че не е нормално!
Провери си горните носачи,почти сигурно е от тях!
А реглажа на предницата се прави само и единствено от външните кормилни накраиници-тези които си сменил!
Успех.И да пишеш за развитието на проблема!

Ами аз като развих кормилните накрайници и горните два носача , колелото си зави само надясно , смисъл под напрежение е а се държи на двата долни носача кривия и тоя който е свързан с стабилизиращата щанга. Беше на крик дигната там . Можеби е нормално това. Но просто едно усилие се изисква за да седи в изправено положение и ми направи впечатление. А преди това като сменях отляво нямаше като че ли такова нещо. Аз утре ще я дигна от двете страни едновременно и ще видя дали ще завие сама. Сега несъм си във варна а тука (Шумен) нямам вече доверие на "майстори" че какви ли не заключения чух за най различни проблеми и нито едно не се оказа вярно.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 12 май 2009 20:15

добре.за шума познах :D .айде да видиш още нещо за втория проблем.
виж как ти е монтирана биалетката(виж и на друг пасат как е).виждал съм монтирана от обратната страна,в смисъл завъртяна обратно на долния носач където се захваща.

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Сря 13 май 2009 13:57

и на двете колела са по един и същ начин тоест с изпъкналата част към купето. Днес спрях един колега на пътя (хаха) викам завърти надясно да видя нещо отдоло , погледнах и неговата беше така . :shock

Сега отивам и я мятам на криковете :drinking:

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Сря 13 май 2009 15:35

колегата е прав за биалетките.....въобще иди при свестен маистор да види предницата.....
Това - с дядо регнахме предницата направо ме разби!!! :lol: Успех!

Върни се в “Passat”