пасат Б5 друса след 100 км/ч/–решено

Техническа и сервизна информация за Passat
magedon
Автомобил:
Двигател:

пасат Б5 друса след 100 км/ч/–решено

Мнениеот magedon » Чет 21 май 2009 22:04

здр колеги.искам да попитам от какво може да бъде,колата ми друса като карам след 90,100 км/ч.от гумите ли ще е или от нещо друго.гумите са 18/225/45.баланс гледам,че има по джантите,но ако не съм ги сложил правилно,впрочем ако са разменени местата им както са били миналото лято,а сега да не е същата гума на същото място,може ли да е от това.усеща се вътре в колата като тресе,не е чак толкова силно,но дразнещо е.(все пак си има едно друсане вътре което те дразни).благодаря за съвети.а преди да забравя да кажа,че балон на никоя гума нямам.не препорачвам на никога големи гуми заради фасона на колата(направо е като каручка колата,никакво возене няма)оправи се всичко.балансираха гумите,едната дйанта беше крива и я изправиха.вече повече ще се внимава с дупките по пътя

Последна промяна от magedon на Вто 26 май 2009 15:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: пасат Б5 друса след 100 км/ч

Мнениеот IvanMan » Пет 22 май 2009 6:06

добре е преди да сложиш гумите да ги балансираш.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 май 2009 7:03

Не е добре, а е задължително, особено, ако са сваляни от джантите! :012:
Същата гума, на същата джанта да се сложи и пак трябва баланс. Малко да се завърти гумата спрямо джантата и всичко отива на кино!
Отделно- гумата при престой малко или много се измята.
Бягай на гумаджия, че така натоварваш и окачването.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 22 май 2009 10:58

Как може някой да си сменя джантите с гумите и да не направи баланс преди това, чудя се аз... ? :shock
Ми, те, 18-ките, по тези пътища със сигурност са се накъдрили като пубиса на кармелитка, бре! mhihi
Баланс, изправяне и пак баланс! И така. :да:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 22 май 2009 12:40

Баланс и виж джантите.
Имай в предвид, че може балансът да е идеален, а джантата крива.
Искай да видят и им стои на главата. Гледай вътрешния ръб, не борд, а ръб. :012: Направи разлика. Не лицето на джантата, а от обратната страна, вътре под борда.
Ако по предницата има проблем също се получава, шарнири, накрайници и т.н

magedon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magedon » Пет 22 май 2009 14:30

radotom написа:Не е добре, а е задължително, особено, ако са сваляни от джантите! :012:
Същата гума, на същата джанта да се сложи и пак трябва баланс. Малко да се завърти гумата спрямо джантата и всичко отива на кино!
Отделно- гумата при престой малко или много се измята.
Бягай на гумаджия, че така натоварваш и окачването.

извиняваите аз маи не съм обеснил точно както трябва.значи колата я купих от австрия декември месец.беше с летните гуми още(мисля,че нарочно не бяха сложили зимните за да има повече вид колата с летните и купувача като я види повече да се зариби и хареса тоест за мене става въпрос :D)пробах я тогава и не усетих нищо,сигурно щото не съм я карал достатъчно бързо.същия ден тръгнах за бг. и сложих зимните.после със зимните я карах до тука(финландия)нямах никакви проблеми.сега като сложих летните почна това.като ги слагах гумите,джантите имаха баланс от вътре видях ги.мисля,че само от това ще е да ги балансирам наново и дано се оправи,иначе тука яко аргасват за всякъв ремонт,ако е нещо друго по окачването.благодаря ви.аз малко кат роман го писах,но съм нов и това ми е първата кола и не разбирам много,затова се консултирвам с вас.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 22 май 2009 21:02

Абе жив и здрав и да си я караш с здраве. То ясно ,е че трябва да се пипне тук там поне за спокоиствие.
По учебник както се казва на около 5000км. баланс. Баланс на желязна джанта над 50гр. не се прави, за алуминиева 40гр. То правят, но джантата е за изправяне или гумата трябва да се размести спрямо джантата. А и както е коментирано доста тук в Европа само в България се изправят и заваряват джанти. Там е забранено.
А за лепенето на гуми мога да изнеса лекция :screwy :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Съб 23 май 2009 16:53

Да не отварям нова тема при мен друса над 150 км/h изпада в резонанс колата. От какво може да е?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 24 май 2009 16:52

Братчед тва май не е нещо с което ще блестнеш в очите на другите... :banghead:

Върни се в “Passat”