пасат Б5 друса след 100 км/ч/–решено
пасат Б5 друса след 100 км/ч/–решено
здр колеги.искам да попитам от какво може да бъде,колата ми друса като карам след 90,100 км/ч.от гумите ли ще е или от нещо друго.гумите са 18/225/45.баланс гледам,че има по джантите,но ако не съм ги сложил правилно,впрочем ако са разменени местата им както са били миналото лято,а сега да не е същата гума на същото място,може ли да е от това.усеща се вътре в колата като тресе,не е чак толкова силно,но дразнещо е.(все пак си има едно друсане вътре което те дразни).благодаря за съвети.а преди да забравя да кажа,че балон на никоя гума нямам.не препорачвам на никога големи гуми заради фасона на колата(направо е като каручка колата,никакво возене няма)оправи се всичко.балансираха гумите,едната дйанта беше крива и я изправиха.вече повече ще се внимава с дупките по пътя
Последна промяна от magedon на Вто 26 май 2009 15:37, променено общо 1 път.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: пасат Б5 друса след 100 км/ч
добре е преди да сложиш гумите да ги балансираш.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не е добре, а е задължително, особено, ако са сваляни от джантите!
Същата гума, на същата джанта да се сложи и пак трябва баланс. Малко да се завърти гумата спрямо джантата и всичко отива на кино!
Отделно- гумата при престой малко или много се измята.
Бягай на гумаджия, че така натоварваш и окачването.

Същата гума, на същата джанта да се сложи и пак трябва баланс. Малко да се завърти гумата спрямо джантата и всичко отива на кино!
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Как може някой да си сменя джантите с гумите и да не направи баланс преди това, чудя се аз... ?
Ми, те, 18-ките, по тези пътища със сигурност са се накъдрили като пубиса на кармелитка, бре!
Баланс, изправяне и пак баланс! И така.

Ми, те, 18-ките, по тези пътища със сигурност са се накъдрили като пубиса на кармелитка, бре!

Баланс, изправяне и пак баланс! И така.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Баланс и виж джантите.
Имай в предвид, че може балансът да е идеален, а джантата крива.
Искай да видят и им стои на главата. Гледай вътрешния ръб, не борд, а ръб.
Направи разлика. Не лицето на джантата, а от обратната страна, вътре под борда.
Ако по предницата има проблем също се получава, шарнири, накрайници и т.н
Имай в предвид, че може балансът да е идеален, а джантата крива.
Искай да видят и им стои на главата. Гледай вътрешния ръб, не борд, а ръб.

Ако по предницата има проблем също се получава, шарнири, накрайници и т.н
radotom написа:Не е добре, а е задължително, особено, ако са сваляни от джантите!![]()
извиняваите аз маи не съм обеснил точно както трябва.значи колата я купих от австрия декември месец.беше с летните гуми още(мисля,че нарочно не бяха сложили зимните за да има повече вид колата с летните и купувача като я види повече да се зариби и хареса тоест за мене става въпрос

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Абе жив и здрав и да си я караш с здраве. То ясно ,е че трябва да се пипне тук там поне за спокоиствие.
По учебник както се казва на около 5000км. баланс. Баланс на желязна джанта над 50гр. не се прави, за алуминиева 40гр. То правят, но джантата е за изправяне или гумата трябва да се размести спрямо джантата. А и както е коментирано доста тук в Европа само в България се изправят и заваряват джанти. Там е забранено.
А за лепенето на гуми мога да изнеса лекция

По учебник както се казва на около 5000км. баланс. Баланс на желязна джанта над 50гр. не се прави, за алуминиева 40гр. То правят, но джантата е за изправяне или гумата трябва да се размести спрямо джантата. А и както е коментирано доста тук в Европа само в България се изправят и заваряват джанти. Там е забранено.
А за лепенето на гуми мога да изнеса лекция

- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Да не отварям нова тема при мен друса над 150 км/h изпада в резонанс колата. От какво може да е?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Братчед тва май не е нещо с което ще блестнеш в очите на другите...