Не работи на бензин-проблема ескалира

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Не работи на бензин-проблема ескалира

Мнениеот spokomen » Пет 26 ное 2010 15:44

В същност работи, но...
Около 2 месеца карах само на газ. Имаше нещо по инсталацията и нямаше ток до помпата. Вчера го оправиха и изненада. Бензин има - един маркуч изскочи от налягането и видях струята, ток има, на газ работи добре, но на бензин прекъсва,не може да се форсира, няма мощност,все едно работи на по малко цилиндри, или не и достига нещо. "Майстора" каза че сигурно се е запушил инжекциона. Посъветва ме да изгоря наличния бензин, да сипя нов и някаква добавка. която ще ми дадат в бензиностанцията. Ако не ..се оправи - нов инжекцион. Той сигурно ще струва повече от колата. Махах акумолатора,но явно не е от натрупани грешки в компа. Сега се чудя да последвам ли съвета на майстора, да търся ли инжекцион, да продавам ли колата за жълти стотинки или да я хвърлям :o
Пасат 91 ва моно инжекцион RP мотор.
Продължавам разказа.След като свърши стария бензин,сутринта сипах 10 литра и малко от добавката която купих от бензиностанцията. Това което препоръчаха в една тема в нашия форум. Тръгнах от окръжна болница към Орлов мост и след това обратно. Колата едвам се ускоряваше, не смеех да се престроя защото като дам газ и тя забива нос. На връщане, малко преди Плиска примига лампата за маслото и се чу зумера. Докато реагирам и той млъкна. Лампата загасна. И така на всеки 2-3 мин. Реших да се разходя до Бистрица. По средата на пътя зумера се включи и вече не млъкваше. Спрях, огледах докъдето можах - никъде нямаше необичайно омасляване. Запалих и всичко беше ОК. До Бистрица продължи номера с включването на зумера на 2-3 мин. Спрях колата там и я оставих около 3 часа. След това проверих маслото - всичко си беше наред, Отдолу нямаше никакви петна. На връщане карах на трета и нямаше присвирвания на зумера. Като стигнах в София нямаше вече и бензин. Изгори 10 литра за около 40 километра. Сипах 5 литра да има и във вторник ще пробвам пак с 25 литра и добавката. За сега проблема си стои.На бензин от ауспуха излиза черен пушек, на газ е ОК.

Последна промяна от spokomen на Нед 28 ное 2010 22:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Не работи на бензин

Мнениеот pas1.8mi » Пет 26 ное 2010 16:12

Да,възможно е да е запушен Инжектора!Инжектора подлежи на почистване!Регулатора за налягането на горивото да не е спукан?Датчика за темп. на входящия въздух изправен ли е?Ламбда сондата откачил ли си я?Ако не си,го направи!Помпата работи ли с постоянен шум?

П.П Ако трябва да си купуваш друго МОНО,по Моргите са по около 50лв(цялото)!

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Пет 26 ное 2010 19:33

Помпата работи развномерно. По скоро "вие" равномерно :) Ламбдата отдавна май и видяха сметката - още като слагаха газовата. А за налягането на горивото - изобщо нямам представа. Не знам къде се намира този регулатор и какво да гледам. Ако нещо свързано с горивото е спукано, не трябва ли да тече бензин от там? За температурния датчик - той не влияе ли и на газта? Колата работи прилично на газ.
Извинете за лаишките въпроси:)
П.П. Какво да сипя за прочистване на моното?

Milanoff

Мнениеот Milanoff » Съб 27 ное 2010 19:29

Колега на мен ми сипаха някаква "добавка" в бензина точно защото беше стар и уж да "прочисти дюзите", след един месец резулата беше смяна на бензинова помпа. Отделно бензина яко миришеше на нещо като коресилин, може такъв да съм улучил на някоя бензиностанция. :banghead: Тампоните вътре бяха станали на нещо като пластелин, но не приличаха вече на гума, а самата помпа умря.
Моето мнение е че трябва да източиш стария бензин, да сипеш нов и тогава да видиш има ли смисъл от добавка и/или прочистване на дюзата.
Потърси из форума има си теми как да направим профилактика на бензиновата помпа и другите неща. За мое съжаление ги прочетох твърде късно. :D

Върни се в “Passat”