Дим от под ключа за аварийните
- daskala69
- Автомобил:
- Двигател:
Дим от под ключа за аварийните
Здравейте колеги, излиза от време на време дим от дирекцията на колата, точно където е ключът на аварийните светлини. колата е пассат 90 г. 1,6 МИ 72 К.С. Мой братовчед има Ауди 80 и при него е така от известно време, но след като е отвил болтовете дименето е престанало и сега го е страх да ги сложи отново!!! от какво може да е това?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дим от под ключа за аварийните
Димът специално е следствие от повишеното контактно съпротивление на пластините на ключа на аварийните или лостчетата с мигачи, чистачки. Намира се кой е виновника и се сменя.
- daskala69
- Автомобил:
- Двигател:
когато за пръв път го направи бях на фарове и ми се наложи да спра заради ремонт на пътния участък и пуснах и чистачките с машинката за миене на стъклото и тогава запуши и аз спрях фаровете, първа реакция!!! от тогава се кръстя да не пламне нещо, че съм и на газ !!!
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Свали корите около волана прави същите неща, открий какво загрява-не чакай.
Свали корите около волана прави същите неща, открий какво загрява-не чакай
Много правилно. Повтори същите неща, които си правил тогава и с опипване разбери коя електрическа връзка е правила проблема, следващия път може да не ти се размине.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
L&R написа:Димът специално е следствие от повишеното контактно съпротивление на пластините на ключа на аварийните или лостчетата с мигачи, чистачки. Намира се кой е виновника и се сменя.
Не забравяй че има и ключове за фаровете.Те също нагарят мн добре и чат пат и те пушат.
Vasseto написа:L&R написа:Димът специално е следствие от повишеното контактно съпротивление на пластините на ключа на аварийните или лостчетата с мигачи, чистачки. Намира се кой е виновника и се сменя.
Не забравяй че има и ключове за фаровете.Те също нагарят мн добре и чат пат и те пушат.
аз затова слагам релета на всичко. п.с. на В4 дажи си има свободно гнездо за светлините , има само едно мостче, като сложиш реле 53 и всички светлини минават през релето (габарити, къси,дълги,халогени...) греене на ключа няма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа: аз затова слагам релета на всичко. п.с. на В4 дажи си има свободно гнездо за светлините , има само едно мостче, като сложиш реле 53 и всички светлини минават през релето (габарити, къси,дълги,халогени...) греене на ключа няма.
Колега, моля те, дай малко повече инфо за това реле! Ако може да качиш и снимки....
Hristo Dimov написа:DoH_KuXoT написа: аз затова слагам релета на всичко. п.с. на В4 дажи си има свободно гнездо за светлините , има само едно мостче, като сложиш реле 53 и всички светлини минават през релето (габарити, къси,дълги,халогени...) греене на ключа няма.
Колега, моля те, дай малко повече инфо за това реле! Ако може да качиш и снимки....
нямам с какво да го снима, по принцип фабрично си имаш едно реле 53 , до него от лявата страна има празно гнездо, няма реле ами има ластинка свързваща накъсо две крачета за да светят халогените заедно с дългите светлини. Там слагаш същото реле 53 и като дадеш на габарите се затваря веригата, понеже релето е нормално отворено като вид, при захранване на бубинката се създава магнитно поле което придръпва пластинката и осъществява контакт, от там нататък ключа командва само това затваряне , а целия ток минава през затвореното реле.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, благодаря! Но ако нямам халогени това реле трябва ли да го слагам на мястото на пластинката? Т.е. то само за халогените ли е?