Дим от под ключа за аварийните

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Дим от под ключа за аварийните

Мнениеот daskala69 » Пон 27 апр 2009 10:36

Здравейте колеги, излиза от време на време дим от дирекцията на колата, точно където е ключът на аварийните светлини. колата е пассат 90 г. 1,6 МИ 72 К.С. Мой братовчед има Ауди 80 и при него е така от известно време, но след като е отвил болтовете дименето е престанало и сега го е страх да ги сложи отново!!! от какво може да е това?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Дим от под ключа за аварийните

Мнениеот L&R » Пон 27 апр 2009 10:38

Димът специално е следствие от повишеното контактно съпротивление на пластините на ключа на аварийните или лостчетата с мигачи, чистачки. Намира се кой е виновника и се сменя.

Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskala69 » Пон 27 апр 2009 10:55

когато за пръв път го направи бях на фарове и ми се наложи да спра заради ремонт на пътния участък и пуснах и чистачките с машинката за миене на стъклото и тогава запуши и аз спрях фаровете, първа реакция!!! от тогава се кръстя да не пламне нещо, че съм и на газ !!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 27 апр 2009 11:00

Свали корите около волана прави същите неща, открий какво загрява-не чакай.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 27 апр 2009 21:41

Свали корите около волана прави същите неща, открий какво загрява-не чакай

Много правилно. Повтори същите неща, които си правил тогава и с опипване разбери коя електрическа връзка е правила проблема, следващия път може да не ти се размине.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 28 апр 2009 8:11

L&R написа:Димът специално е следствие от повишеното контактно съпротивление на пластините на ключа на аварийните или лостчетата с мигачи, чистачки. Намира се кой е виновника и се сменя.

Не забравяй че има и ключове за фаровете.Те също нагарят мн добре и чат пат и те пушат.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 26 юни 2009 14:31

Vasseto написа:
L&R написа:Димът специално е следствие от повишеното контактно съпротивление на пластините на ключа на аварийните или лостчетата с мигачи, чистачки. Намира се кой е виновника и се сменя.

Не забравяй че има и ключове за фаровете.Те също нагарят мн добре и чат пат и те пушат.

аз затова слагам релета на всичко. п.с. на В4 дажи си има свободно гнездо за светлините , има само едно мостче, като сложиш реле 53 и всички светлини минават през релето (габарити, къси,дълги,халогени...) греене на ключа няма.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 26 юни 2009 19:24

DoH_KuXoT написа: аз затова слагам релета на всичко. п.с. на В4 дажи си има свободно гнездо за светлините , има само едно мостче, като сложиш реле 53 и всички светлини минават през релето (габарити, къси,дълги,халогени...) греене на ключа няма.

Колега, моля те, дай малко повече инфо за това реле! Ако може да качиш и снимки....

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 26 юни 2009 20:05

Hristo Dimov написа:
DoH_KuXoT написа: аз затова слагам релета на всичко. п.с. на В4 дажи си има свободно гнездо за светлините , има само едно мостче, като сложиш реле 53 и всички светлини минават през релето (габарити, къси,дълги,халогени...) греене на ключа няма.

Колега, моля те, дай малко повече инфо за това реле! Ако може да качиш и снимки....

нямам с какво да го снима, по принцип фабрично си имаш едно реле 53 , до него от лявата страна има празно гнездо, няма реле ами има ластинка свързваща накъсо две крачета за да светят халогените заедно с дългите светлини. Там слагаш същото реле 53 и като дадеш на габарите се затваря веригата, понеже релето е нормално отворено като вид, при захранване на бубинката се създава магнитно поле което придръпва пластинката и осъществява контакт, от там нататък ключа командва само това затваряне , а целия ток минава през затвореното реле.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 26 юни 2009 20:15

Добре, благодаря! Но ако нямам халогени това реле трябва ли да го слагам на мястото на пластинката? Т.е. то само за халогените ли е?

Върни се в “Passat”