Проблем със спирачките на Passat 3
- bad_fox
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със спирачките на Passat 3
Като натисна спирачките педала не се връща и трябва да го дръпна с карак за да освободя накладките!!! Знае ли някой от помпата ли е от ABS ли е от кво може да е така?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
тогава вдигни маншона на скоростния лост (с все пластмасата и гумата) -отдолу ще намериш 2 букси черна и кафява (или сива) в черната има 2 кабела + и -. в другата има само един. дай контакт и бръкни с някакво кабелче в тази букса (не черната) и дай на маса за около 5 сек. трябва да почне да мига лампата на АБС-брой и докладвай! 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
дай жичката в синята букса на маса.
дай контакт.
след около 3 сек. махни масата.
брой светканията на лампата за АБС.
повтори операцията за евентуално други кодове.
ако получиш при повторението на процедурата 4 дълги мигания-значи само това е последния логнат код.
трябва да стане!
ако не стане-търси сервиз с диагностична апаратура да влязат през основния контролер и да видят какво има.
дай контакт.
след около 3 сек. махни масата.
брой светканията на лампата за АБС.
повтори операцията за евентуално други кодове.
ако получиш при повторението на процедурата 4 дълги мигания-значи само това е последния логнат код.
трябва да стане!
ако не стане-търси сервиз с диагностична апаратура да влязат през основния контролер и да видят какво има.

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
твоя АБС няма серво-има една помпа и резервоар. помпата натъпква течността до 190 атмосфери и после педала просто разпределя чрез клапани усилието към колелата. мисля че при тебе проблема е точно някъде или в главния спирачен цилиндър (образно казано гумички на помпата) или някъде по клапаните към колелата.
обаче си е сериозно!
иди го провери някъде на всяка цена и недей да пипаш сам! 190 атмосфери са!!!
ааа. и да не забравиш после да докладваш какво е било ей...
обаче си е сериозно!
иди го провери някъде на всяка цена и недей да пипаш сам! 190 атмосфери са!!!
ааа. и да не забравиш после да докладваш какво е било ей...

Трябва да извадиш бушон №16.Даваш на контакт без да палиш,изчакваш 1-2сек. и слагаш бушона.Лампата на ABS светва за момент и след това започва да брои кодовете за грешки.Кодовете са четирицифрени,примерно:мига един път,интервал 2-3сек,мига два пъти,интервал 2-3сек,мига три пъти,интервал 2-3сек,мига четири пъти означава код:1234.Пробвай аз ги имам кодовете.bad_fox написа:Чаках го около 2-3 мин. ама не започна да мига свети си непрекъснато. Колко трябва да изчакам за да почне да мига?