Задна чистачка

Техническа и сервизна информация за Passat
aifos
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.9 TDI

Задна чистачка

Мнениеот aifos » Вто 01 ное 2005 11:34

Имам Пасат комби 91г. ,но нямам задна чистачка.
Въпрос само от Пасат ли става ''меанизама '' или може и от друг VW , и какви пари може струва това удобство?

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Вто 01 ное 2005 20:55

Много гаден проблем и аз го имах . За задната чистачка на пассат В3 няма механизми или тем подобни просто всичко ти е в един корпус с моторчето. Проблема се състой в това че едно от зъбните колела е пластмасово и с течение на времето се износва . И се чува само едно странно стържене а чистачката не помръдва. По автоморгите това съм го намирал от 70лв да 120лв. След дълго търсене едно приятелче замина за италия и ми го донесе за 40лв. Мисля че са взаимо заменяеми само с В4 от Г2 и Г3 не стават със сигурност.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Задна чистачка

Мнениеот Lisho » Чет 03 ное 2005 12:58

aifos написа:Имам Пасат комби 91г. ,но нямам задна чистачка.
Въпрос само от Пасат ли става ''меанизама '' или може и от друг VW , и какви пари може струва това удобство?

Ако на задното стъкло имаш само една "дупка" без механизма (перото на чистачката и двигателчето) спасението е от 50 лв нагоре.
Ако имаш механизъм и нещо е запекъл, ще ти гори един предпазител не се сещам сега кой беше.Та ако имаш неработещ механизъм, но здраво моторче има лек за него.Разглабаш го нищо, че механизма е капсулован.Следват почистване и смазване на мястото на нитовете разпробиваш дупки и с метчик правиш резба за болтчетата.Затваряш го и става като нов.
Моя беше започнал да скърца толкова много, че като работи плашеше хората на задните седалки.След по-горе описаната процедура не се чува въобще. Даже в първия момент като го пуснах си помислих, че е "изскърцал нацяло".
Тези магьосници ме светнаха, че не са ми излишни 50 лв за нов (II употреба) http://search.metric.ru/volkswagen/sear ... rc00000007
Иначе 50 лв. < :shock:
Успех

Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duini » Пон 07 ное 2005 13:10

На мен чистачката си се върти нормално, само дето на пръскалката и липсва някаква малка част и пръска назад, вместо към стъклото :) Дали има лечение или заради пръскалката трябва да се смени цялото :(

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пон 07 ное 2005 14:14

duini написа:На мен чистачката си се върти нормално, само дето на пръскалката и липсва някаква малка част и пръска назад, вместо към стъклото :) Дали има лечение или заради пръскалката трябва да се смени цялото :(

Съмнявам се да намериш само "дюзичката" :roll: . Спасението е цял механизъм или от такъв с "неотстраним" дефект (изгоряло моторче, изронени зъби).

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 07 ное 2005 14:47

Lisho написа:
duini написа:На мен чистачката си се върти нормално, само дето на пръскалката и липсва някаква малка част и пръска назад, вместо към стъклото :) Дали има лечение или заради пръскалката трябва да се смени цялото :(

Съмнявам се да намериш само "дюзичката" :roll: . Спасението е цял механизъм или от такъв с "неотстраним" дефект (изгоряло моторче, изронени зъби).

В юнито има само дюзичка

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пон 07 ное 2005 20:01

Кви пари е само дюзата

aifos

Задна чистачка

Мнениеот aifos » Пон 28 ное 2005 19:11

А от VW-Pasat 85г. дали става :?:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 28 ное 2005 22:04

Въртиш леко дюзата с клещи през парцал леко в ляво и дясно. Почукваш по дюзата , ако не мърда с някакво дървено или месингово фи с чул леко.Пак опити ьс рсьвъртване в рамките на 15 20 градуса наляво инадясно. Пробваш да вадиш дюзата/ дърпаш към тебе/ . Ако не поддава пак почукване и т.н. докато поддаде на издърпване. Полсе накисване в силен винен оцет.Ако шалуха към дюзата не е запушен си готов. Ако не е жална ти майка продължаваш борбата напред .

aifos

Задна чистачка

Мнениеот aifos » Сря 30 ное 2005 13:03

А от VW-Pasat 85г. дали става

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 30 ное 2005 14:27

ЧАНДЛЪР БИНК написа:Кви пари е само дюзата

някъде към 8лв мисля че струваше . плюс още 4 за пластмасовата капачка ако и капачката ти е за смяна

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Пон 05 дек 2005 22:01

А как се сваля рамото на задната чистачката. Отвих болта и леко започнах да я дърпам, но не помръдва, а ме е страх да я напъна, за да не счупя нещо.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 06 дек 2005 9:25

Щом не е сваляна дълго не я мъчи.
1.Развиваш гайката като предварително я пръскаш с WD 40 .Не напъвай гайката направо да я развиваш защото имаш голям шанс да останеш без резба на гайката или остта. :) Развиваш малко и завиваш за да се почисти резбата от корозията.
2. Пак Пръскаш с WD 40 или подобенОставяш да се понакисне.
3. Вземаш чукче и 1 месингово или алуминиево фи. Почукваш не силно , но не и съвсем леко. по чистачката за да я отлепиш.
4. с 2 плоски отверки леко надигаш.
И това се повтаря няколко пъти докато стане.
Ако имаш късмет може да стане и от първият път, ако не се въоръжи с търпение.

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 06 дек 2005 9:35

Благодаря ти. Гаиката се разви без проблем. остава, да махна рамото, снощи напръсках с ВД40 и днес ще се опитвам внимателно да я махна.

Потребителски аватар
KGL
Контакти:

Мнениеот KGL » Съб 10 дек 2005 15:12

За да не отварям нова тема, ще поствам тук.
Проблема е следния: задната ми чистачка не работи, когато натисан лостчето мръдва малко и спира. Разглобих го, вътре зъбното колело си е савсем наред, електромотора също е ОК. Забелязах също че честачката помръдва по малко, по същия начин щом вкарам ключа и запаля колата.
Които може да помага. Благодаря
Passat combi 1,8 98

Върни се в “Passat”