Имам Пасат комби 91г. ,но нямам задна чистачка.
Въпрос само от Пасат ли става ''меанизама '' или може и от друг VW , и какви пари може струва това удобство?
Задна чистачка
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много гаден проблем и аз го имах . За задната чистачка на пассат В3 няма механизми или тем подобни просто всичко ти е в един корпус с моторчето. Проблема се състой в това че едно от зъбните колела е пластмасово и с течение на времето се износва . И се чува само едно странно стържене а чистачката не помръдва. По автоморгите това съм го намирал от 70лв да 120лв. След дълго търсене едно приятелче замина за италия и ми го донесе за 40лв. Мисля че са взаимо заменяеми само с В4 от Г2 и Г3 не стават със сигурност.
Re: Задна чистачка
aifos написа:Имам Пасат комби 91г. ,но нямам задна чистачка.
Въпрос само от Пасат ли става ''меанизама '' или може и от друг VW , и какви пари може струва това удобство?
Ако на задното стъкло имаш само една "дупка" без механизма (перото на чистачката и двигателчето) спасението е от 50 лв нагоре.
Ако имаш механизъм и нещо е запекъл, ще ти гори един предпазител не се сещам сега кой беше.Та ако имаш неработещ механизъм, но здраво моторче има лек за него.Разглабаш го нищо, че механизма е капсулован.Следват почистване и смазване на мястото на нитовете разпробиваш дупки и с метчик правиш резба за болтчетата.Затваряш го и става като нов.
Моя беше започнал да скърца толкова много, че като работи плашеше хората на задните седалки.След по-горе описаната процедура не се чува въобще. Даже в първия момент като го пуснах си помислих, че е "изскърцал нацяло".
Тези магьосници ме светнаха, че не са ми излишни 50 лв за нов (II употреба) http://search.metric.ru/volkswagen/sear ... rc00000007
Иначе 50 лв. <

Успех
duini написа:На мен чистачката си се върти нормално, само дето на пръскалката и липсва някаква малка част и пръска назад, вместо към стъклотоДали има лечение или заради пръскалката трябва да се смени цялото
Съмнявам се да намериш само "дюзичката"

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Lisho написа:duini написа:На мен чистачката си се върти нормално, само дето на пръскалката и липсва някаква малка част и пръска назад, вместо към стъклотоДали има лечение или заради пръскалката трябва да се смени цялото
Съмнявам се да намериш само "дюзичката". Спасението е цял механизъм или от такъв с "неотстраним" дефект (изгоряло моторче, изронени зъби).
В юнито има само дюзичка
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.9 TDI
Задна чистачка
А от VW-Pasat 85г. дали става 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Въртиш леко дюзата с клещи през парцал леко в ляво и дясно. Почукваш по дюзата , ако не мърда с някакво дървено или месингово фи с чул леко.Пак опити ьс рсьвъртване в рамките на 15 20 градуса наляво инадясно. Пробваш да вадиш дюзата/ дърпаш към тебе/ . Ако не поддава пак почукване и т.н. докато поддаде на издърпване. Полсе накисване в силен винен оцет.Ако шалуха към дюзата не е запушен си готов. Ако не е жална ти майка продължаваш борбата напред .
-
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.9 TDI
Задна чистачка
А от VW-Pasat 85г. дали става
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Щом не е сваляна дълго не я мъчи.
1.Развиваш гайката като предварително я пръскаш с WD 40 .Не напъвай гайката направо да я развиваш защото имаш голям шанс да останеш без резба на гайката или остта.
Развиваш малко и завиваш за да се почисти резбата от корозията.
2. Пак Пръскаш с WD 40 или подобенОставяш да се понакисне.
3. Вземаш чукче и 1 месингово или алуминиево фи. Почукваш не силно , но не и съвсем леко. по чистачката за да я отлепиш.
4. с 2 плоски отверки леко надигаш.
И това се повтаря няколко пъти докато стане.
Ако имаш късмет може да стане и от първият път, ако не се въоръжи с търпение.
1.Развиваш гайката като предварително я пръскаш с WD 40 .Не напъвай гайката направо да я развиваш защото имаш голям шанс да останеш без резба на гайката или остта.

2. Пак Пръскаш с WD 40 или подобенОставяш да се понакисне.
3. Вземаш чукче и 1 месингово или алуминиево фи. Почукваш не силно , но не и съвсем леко. по чистачката за да я отлепиш.
4. с 2 плоски отверки леко надигаш.
И това се повтаря няколко пъти докато стане.
Ако имаш късмет може да стане и от първият път, ако не се въоръжи с търпение.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
За да не отварям нова тема, ще поствам тук.
Проблема е следния: задната ми чистачка не работи, когато натисан лостчето мръдва малко и спира. Разглобих го, вътре зъбното колело си е савсем наред, електромотора също е ОК. Забелязах също че честачката помръдва по малко, по същия начин щом вкарам ключа и запаля колата.
Които може да помага. Благодаря
Passat combi 1,8 98
Проблема е следния: задната ми чистачка не работи, когато натисан лостчето мръдва малко и спира. Разглобих го, вътре зъбното колело си е савсем наред, електромотора също е ОК. Забелязах също че честачката помръдва по малко, по същия начин щом вкарам ключа и запаля колата.
Които може да помага. Благодаря
Passat combi 1,8 98