Омаслява между главата и блока (Решено)
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Омаслява между главата и блока (Решено)
От известно време (2-3 хиляди километра) гледам че е омаслен блока на двигателя и явно покапва от гарнитурата между главата и блока. Не е много (не толкова че да капе под колата
) Антифриза си е наред. Не пуши, не гори много и си върви съвсем нормално. Та се чудя колко ли ще изкара така и каква е вероятноста да ме остави на пътя (лято идва все пак). Търсих подобна тема - няма. Та ако може да споделите мнения: да я правя или да чакам да ме остави някъде?

Последна промяна от kbot на Сря 10 май 2006 15:31, променено общо 3 пъти.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Това е болка на доста двигатели на VW поради конструкцията им.
Ако се позагледаш тече точно от една издатина - тамсенамира канала за маслото, което отива към главата.
Карай спокойно (в смисъл все пак някога трябва да се оправи, но не е фатално), моят е така от вече 40хил...
Резултата
Просто губиш по малко масло... т.е. ще трябва да си доливаш след известен пробег. Примен на 10хил отиват около 1,5л.
Ако се позагледаш тече точно от една издатина - тамсенамира канала за маслото, което отива към главата.
Карай спокойно (в смисъл все пак някога трябва да се оправи, но не е фатално), моят е така от вече 40хил...
Резултата

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тоя майстор го зарежи направо. Патил съм от майстор и знам от опит. На един му дадох 200-220 лв., държа ми колата 2 дни и така я оправи , че изкарах точно около 350км и започнаха старите проблеми с още по-голяма сила. Като я закарах на друг майстор после, последния ми обясни че тоя не е направил и половината от това което ми каза, че е свършил.
Всеки майстор може да ти смени накладките, но за по-сериозните ремонти подбирай си майсторите за да не даваш пари на вятъра.
Всеки майстор може да ти смени накладките, но за по-сериозните ремонти подбирай си майсторите за да не даваш пари на вятъра.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудът е между 70 и 100 лв, другото са части - гарнитура глава, капак клапани, колектори, гумички клапани, семеринг евентуално...Задължително се шлайфат главата и клапаните, иначе след много малко км пак същото. Трябва да се провери дължината на болтовете на главата и да се сменят, ако трябва.
Препоръчвам ти гарнитури Виктор Рейнц, никога не съм имал проблеми с тях. Металната гарнитура за глава е по-скъпа от обикновената, но определено си заслужава - всички тия проблеми с течове и т.н. изчезват, да не говорим колко по-трудно може да "духне"
Препоръчвам ти гарнитури Виктор Рейнц, никога не съм имал проблеми с тях. Металната гарнитура за глава е по-скъпа от обикновената, но определено си заслужава - всички тия проблеми с течове и т.н. изчезват, да не говорим колко по-трудно може да "духне"
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател: