Немога да си отворя задна дясна врата - Б4 - Отворих я
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Немога да си отворя задна дясна врата - Б4 - Отворих я
Така колата ми е Б4 комби, немога да си отворя задната врата. До последно се отваряше днес дърпам и не ще пробвах от вътре пак не иска. Иначе механизма за отключване работи. Ако има някой джамбазин дето да ми я отвори или да ми каже как да я отворя да свирка. Мерси предварително
Последна промяна от Pepi-s-passata на Сря 26 авг 2009 14:20, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Немога да си отворя задна дясна врата - Б4
Всеки момент ще те преместят при Пасатите,ама айде!
Влез през някоя от задните врати,свали лявата част на задната седалка.Сега вече с лице към багажната врата(посока от вътре) махни лявото (от посока вътре) капаче за стопа за мъгла.През него с напипване на дясно(от посока вътре в колата)намери спицата за отваряне.Става опитно и си е гърч! 
П.П Абе ти дали не питаш за задна странична врата!
Вариант 2
Ако проблема е с задна дясна врата например
Отваряш широко предна дясна врата.В пролуката между вратата и купето търсиш болтчето за сваляне на външната брава.Ако го намериш и имаш достъп го отвиваш и измъкваш бравата(първо се плъзга в посока на пред).
През освободеният от нея отвор бъркаш с пръсти и натискаш/издърпваш лостчетата на механизма .Вътрешната брава има ли усилие при дърпане?

П.П Абе ти дали не питаш за задна странична врата!

Вариант 2

-
- Автомобил:
- Двигател:
Pepi-s-passata написа:Така колата ми е Б4 комби, немога да си отворя задната врата. До последно се отваряше днес дърпам и не ще пробвах от вътре пак не иска. Иначе механизма за отключване работи. Ако има някой джамбазин дето да ми я отвори или да ми каже как да я отворя да свирка. Мерси предварително
На няколко пъти попадах на подобна тема,самият аз давах акъл че има там една ел.шашавия-"актуатор".В мойте брави също има нещо такова(букса влиза в бравата,пневматично заключване).Останах с впечатление,че ако се откачи тази букса-вратата си работи нормално.Въпросът е как да се откачи като не се отваря..Моето предложение е:да се откачат(дори ако трябва с резачките) кабелите влизащи към вратата през колоната,мисля отвътре ако се разтапицира колоната-ще се видят,достъпа до там естествено е през друга врата.Дори идеята да е грешна(механичен проблем),може да се възстановят връзките,цветни кабели,с тези за музиката едва ли са повече от 6 броя,необходимо е само един вероятно да се резне,за Венто имам схема,за пасат не-за да предположа цвета...
И всичко това е може би вярно ако си с пневматично централно,бутона влиза/излиза,само дето вратата не се отваря
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
И аз имах подобен проблем но с шофьорската, пробвай да разкачиш клемите
на акумулатора и директно от вътре да прещракаш няколко пъти палчето на вратата.
Хвърли едно око и тук:
viewtopic.php?f=11&t=137450
на акумулатора и директно от вътре да прещракаш няколко пъти палчето на вратата.
Хвърли едно око и тук:
viewtopic.php?f=11&t=137450
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах методите описани по-горе ама не става.
Междудругото забравих да кажа, че колата претърпя страничен удар в мантинела точно от тази страна. Може и от това да не се отваря, от друга гледна точка се съмнявам зашото предната врата се отваря, а задната не. Удара беше и в двете врати
Междудругото забравих да кажа, че колата претърпя страничен удар в мантинела точно от тази страна. Може и от това да не се отваря, от друга гледна точка се съмнявам зашото предната врата се отваря, а задната не. Удара беше и в двете врати
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Има ли разместване във вертикална посока на вратата спрямо купето?
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Има ли разместване във вертикална посока на вратата спрямо купето?
Немога да преценя мисля, че няма.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега неразбрах дали си свалил външната ръчка на врата. Ако си я демонтирал бръкни с пръст в дупката където се помества ръчката и там ще достигнеш (напипаш) до палче което след като го натиснеш надолу би трябвало да отвори вратата. Моят проблем беше следния и двете задни врати се отвряха все по-трудно и по-трудно и един ден ги свалих както по-горе са ти обяснили колегите. Оказа се че белите пластмасови накрайници са се износили (намалили дължината си). Потърси с "Търсачката" и ще видиш и снимки на ръчките(с пластмасовите накрайници).Благодарение на този Форум ПАСАТА почти неходи при друг.
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Ivajlo82 написа:Колега неразбрах дали си свалил външната ръчка на врата. Ако си я демонтирал бръкни с пръст в дупката където се помества ръчката и там ще достигнеш (напипаш) до палче което след като го натиснеш надолу би трябвало да отвори вратата. Моят проблем беше следния и двете задни врати се отвряха все по-трудно и по-трудно и един ден ги свалих както по-горе са ти обяснили колегите. Оказа се че белите пластмасови накрайници са се износили (намалили дължината си). Потърси с "Търсачката" и ще видиш и снимки на ръчките(с пластмасовите накрайници).Благодарение на този Форум ПАСАТА почти неходи при друг.
Тя вратата грам не се отваря, знам за кое палче ми гововориш, ама няма как да стигна до него. Няма и начин да сваля дръжката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега, имах съштия проглем,като взех колата задните врати не се отвараха.Голям зор падна нито от вън нито от вътре.Ре6ението при мен беше,минаваш на задните седалки и одвиваш наи горното болче на кората срещто външната дръшка.За целта трйбва да си пригодиш отверка като я изкривиш колкото е нужно,штото растоянието е много малко там бол4ето го отвъртях за около 20минути
слет това махаш другите работи като палец за заклучване и капака на подлакатника на вратата така се освобоядава кората от горниа краи.След което дърпаш с едната ръка кората като внимаваш да я не съсипе6 а с другата 6трака6резето
като я отвори6 сваля6 бражата и я ремонтира6 ако може разбирасе.тожа е от мен

като я отвори6 сваля6 бражата и я ремонтира6 ако може разбирасе.тожа е от мен

- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момци това явно е проблем на тия коли 98-01г защото на един приятел задната лява врата на голф 4 не се отваря нито от вън нито от вътре.С триста зора свалихме кората и си строших пръстите и отверките да ровя уж да напипам палчето.Но нищо не става.Вадихмеклемата на акумулатора,вадихме буксите и нищо. Блокирала е яко.Положението е много зле.Добре че поне му се сваля прозореца.Ама като ги знам какви са болкуци механизмите на ел. стъклата ми се реве.Успокоявам го че всичко ще бъде наред ама усещтам че не ми вярва.Приготвил съм козия крак като последен вариант.Ще му завържа очите и ще действам.
Ако някой има някаква идея да каже че си е е---о мамата
И пре мен беше същото , само дето отвътре беше блокирано заради децата, отвън никаква реакция. Пасат Б4.
След дълго търсене ,съвсем случайно спрях на една автоклюраница на Ал. Стамболийски . Веднага след кръстовището с К. Величков, посока "вагон ресторанта" . Около 30-40 метра след кръстовището влизаш в нещо като локално, има блокче , мисля че е №10 -номера на блока /3-4 етажно стар соц. стил/ .
Момчетето се справи за 20 мин, срещу 20 лв.
След този Happy end...
Ето и линк за мястото: http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=be9f ... itsearch=1
След дълго търсене ,съвсем случайно спрях на една автоклюраница на Ал. Стамболийски . Веднага след кръстовището с К. Величков, посока "вагон ресторанта" . Около 30-40 метра след кръстовището влизаш в нещо като локално, има блокче , мисля че е №10 -номера на блока /3-4 етажно стар соц. стил/ .
Момчетето се справи за 20 мин, срещу 20 лв.
След този Happy end...
Ето и линк за мястото: http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=be9f ... itsearch=1
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
danielmihov написа:Момци това явно е проблем на тия коли 98-01г защото на един приятел задната лява врата на голф 4 не се отваря нито от вън нито от вътре.С триста зора свалихме кората и си строших пръстите и отверките да ровя уж да напипам палчето.Но нищо не става.Вадихмеклемата на акумулатора,вадихме буксите и нищо. Блокирала е яко.Положението е много зле.Добре че поне му се сваля прозореца.Ама като ги знам какви са болкуци механизмите на ел. стъклата ми се реве.Успокоявам го че всичко ще бъде наред ама усещтам че не ми вярва.Приготвил съм козия крак като последен вариант.Ще му завържа очите и ще действам.
На мен колата ми е 95година
Моят е 1994год- май този проблем с вратите им е "хроничен" на Б4. И пре мен беше задна дясна.
ето пак линка :
http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=7d35 ... itsearch=1
Би трябвало да се води БУЛ. АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ №184 бл №10
P.S.- хората ми сръшиха работа , иначе не ги познавам, само знам че работят от много години, минавам от там посока 10-то ДКЦ и са там поне от 5 и повече год.
успех.
ето пак линка :
http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=7d35 ... itsearch=1
Би трябвало да се води БУЛ. АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ №184 бл №10
P.S.- хората ми сръшиха работа , иначе не ги познавам, само знам че работят от много години, минавам от там посока 10-то ДКЦ и са там поне от 5 и повече год.
успех.
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам проблем с задната лява врата (не се отваря отвътре, колата поло 1995) че и незнам как се махат кората.. ако някои им разбира нека да пише