Разход на пасат Б3 1988

Техническа и сервизна информация за Passat
freshi
Автомобил:
Двигател:

Разход на пасат Б3 1988

Мнениеот freshi » Пет 14 авг 2009 11:00

Здравейте колеги,
От скоро си взех един Passat B2 1.8 бензин 90k.c. „ветеран” малко е навъзраст година на производство 1988 :D . За съжаление контролното таблото не функционира до там добре;) километража не отчита изминатите километри, докато скоростомера има показания.Немога да разбера колко точно харчи, но по прости сметки излиза че за 40-50 км е изхарчил около 10л което дори за градско е много. Прочтох че обема на резервоара за гориво е 70л. Това малко ме озадачи,
Ще се радвам да ме посъветвате от куде да запона с преглеждането на автомобила за да снижа разхода.
Сменил съм въздушен филтър. Свещите са добри и нямат нагар почистил сам котактите на делкото със запалването нямам никакъв проблем.
Компресията казаха че е добра когато я премериха.
Готин ден и Благодаря! :D

Последна промяна от freshi на Пет 14 авг 2009 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Разход на пасат Б3 1988

Мнениеот Winner25 » Пет 14 авг 2009 11:17

Добре дошъл и честита придобивка :)
Това с километража е често срещан проблем. Най лесно се оправя с друго табло с уредуте - струва около 30лв втора употреба.
Резервоара ако е празен побира повече от 70л. Иначе разхода наистина е висок.
Възможно е да имаш проблем с температурните датчици. Потърси с търсачката има доста теми за тях :да:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 14 авг 2009 12:44

Последно пасата Б2 или Б3 е!? Справка viewtopic.php?f=6&t=38785 че гледам днеска си регнат и все още си в заблуда относно модела на колата която караш.
Иначе, таблото с уредите се сваля от колата и като го разглобиш километража е на едни щипки, излиза лесно, отзад трябва да му се огледат зъбните колелето при брояча, сигурно някой като го е връщал за да може на 20 години да е все още на 180 хиляди ги е съсипал.
Резервоара е голям, разхода обаче неразбрах как го засече за да е толкова точен. :D Ако вярваш на стрелката за горивото дето ти показва и по - голям ще ти е разхода.
И накрая :welcome_to_group и по - често ползвай :търсачкаа

freshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freshi » Пет 14 авг 2009 15:15

К.Одаджийски написа:Последно пасата Б2 или Б3 е!? Справка viewtopic.php?f=6&t=38785 че гледам днеска си регнат и все още си в заблуда относно модела на колата която караш.
Иначе, таблото с уредите се сваля от колата и като го разглобиш километража е на едни щипки, излиза лесно, отзад трябва да му се огледат зъбните колелето при брояча, сигурно някой като го е връщал за да може на 20 години да е все още на 180 хиляди ги е съсипал.
Резервоара е голям, разхода обаче неразбрах как го засече за да е толкова точен. :D Ако вярваш на стрелката за горивото дето ти показва и по - голям ще ти е разхода.
И накрая :welcome_to_group и по - често ползвай :търсачкаа

Да наистина има снимки и аз съм ги погледнал. Според тях пасата е B3.
Известно ми е че километража е връщан. Мога ли да сваля киолометража без да разглобявам цялото тъбло. А що се отнася до търсещата функция на този форум я ползвам
Забелязах че са ми потъмнели свещите по - точно отсрани на централният електрод на свеща явно както намерих с Търсачката ми е пренаситена/богата сместта.
Къде се намира дебитомера? :D :banghead:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 14 авг 2009 17:43

Сваля се цялото табло с уредите. Маха се само пластмасата пред него :да:
Този мотор няма дебитомер.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пет 14 авг 2009 20:57

Winner25 написа:Сваля се цялото табло с уредите. Маха се само пластмасата пред него :да:
Този мотор няма дебитомер.

Колегата има предвид пластмасата около километража. В горния и край има две видии, а долния е на щипки, с които трябва да внимаваш. Ако си с чупещ волан само трябва да го свалиш надолу и си излиза. Ако не е чупещ май трябваше да се свали горната кора на волана. Самия километраж е хванат с две видии отстрани в горните краища - малко навътре се падат, после дърпаш горния край към теб и повдигаш долния. Откачането на двете букси няма да ти е много лесно, но... До колкото си спомням се издърпваха едни фиксатори върху тях. И таблото (километража) е в ръцете ти. После развиваш няколко видии и търсиш проблема.

freshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freshi » Пет 14 авг 2009 21:25

Благодаря за поясниението! Ще се я отворя тези дни! :да:

Свалих километража и се оказа че беше блокиран. Сега вече измерва :)
Остава си основния проблем с разхода но като гледам има да се смеят доста от маркучетата за вакуум доста са остарелии и напукани. Но се съмнявам само от това да е проблема с високия разход. :roll:

Колеги, бихте ли ми казали какви са функциите на маркучeтата за вакум свързани към моноинжекциона? Ако са прокъсани възможно ли е от тях да ми вдига толкова разхода или да го търся другаде?

Един въпрос свързан със свещите на Passat 1.8 RP. Ако са поставени свещи който не са с три електрода а нормалните с Г- образен едниичен електрод възможно ли е да са причина за прекомерно висок разход?

Последна промяна от freshi на Сря 19 авг 2009 8:29, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Нед 16 авг 2009 20:40

freshi написа:Благодаря за поясниението! Ще се я отворя тези дни! :да:

Свалих километража и се оказа че беше блокиран. Сега вече измерва :)
Остава си основния проблем с разхода но като гледам има да се смеят доста от маркучетата за вакуум доста са остарелии и напукани. Но се съмнявам само от това да е проблема с високия разход. :roll:

Колеги, бихте ли ми казали какви са функциите на маркучтата за вакум свързани към моноинжекциона? Ако са прокъсани възможно ли е от тях да ми вдига толкова разхода или да го търся другаде?

Ами примерно ако има пробив по маркучите:
1. Бърка работата на Делкото, защото ъгъла на изпреварване на този модел се определя от вакуум, като на Лада.
2. Вакуум отваря и затваря клапата за топъл и студен въздух към двигателя.
3. Вакуума към спирачките - без него няма хубави спирачки
4. Всеки пробив по вакуумите, всъщност всеки неконтролиран въздух под дроселовата клапа е вреден за стабилната работа на мотора, а от там и за разхода на гориво, поради промяна на правилното съотношение гориво-въздух

Надявам се да съм бил полезен ;)

freshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freshi » Нед 16 авг 2009 21:08

Pav3l написа:.....
Надявам се да съм бил полезен ;)

Да разбира се! Благодаря :)

Днес я погледнаха едни разбирачи и ми казаха че този двигател не можело да се диагностицира по копютър защото нямал такъв. Истина ли е че при двигател RP няма как да се прочетат кодове за грешки защото не се записват такива? :?

Още една молба: искам да проверя тепературния син датчик (аз съм с два датчика син и червен един до друг) на охладителната система. Може ли някои да ми даде таблица за съпротивленито и температурата на охладителната течност? :roll:
Благодарности!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 17 авг 2009 8:41

Изображение

Това е за четерипроводен датчик, но на двупроводните е същото ;)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 17 авг 2009 14:10

Гледм си от София, мини през тука viewtopic.php?f=13&t=29623 Люската има същия пасат и в началото се бореше с разход 18-20 до колкото си спомням, но не се сещам как го реши. При всички случаи проблема сигурно ти е комплексен - регулатор налягане, вакуми дето викаш, дюза да пикае, ламбда сонда да е мъртва, термодатчик да се ебава, центровка да не е като хората, бензиностанцията дето зареждаш!, така че направо мини през него да не си хабиш време и нерви, а и не взема скъпо.

Позрави.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 17 авг 2009 15:41

Ето как се сваля таблото, само нямам снимка на самата пластмаса около уредите, но тя е с два винта в горния край захваната, после са тия два винта Изображение Изображение като ги отвиеш горния край на таблото ще легне към волана, измъкваш го леко от десния край Изображение махаш буксата с кабелите и го изкарваш през волана Изображение
Тук се вижда малкото винтче което трябва да се отвие за да се развали самото табло. От другата страна също има такова Изображение Като ги отвиеш вече са достъпни самите уреди Изображение

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 17 авг 2009 17:18

freshi написа:Днес я погледнаха едни разбирачи и ми казаха че този двигател не можело да се диагностицира по копютър защото нямал такъв. Истина ли е че при двигател RP няма как да се прочетат кодове за грешки защото не се записват такива? :?

Още една молба: искам да проверя тепературния син датчик (аз съм с два датчика син и червен един до друг) на охладителната система. Може ли някои да ми даде таблица за съпротивленито и температурата на охладителната течност? :roll:
Благодарности!

Хм, тез разбирачи да вземат да почетат малко, щото точно на твоя би трябвало да има лампа и на таблото! Една оранжева/жълта с рисунка на двигател... Диагностиката се прави ето така:
Прикачени файлове
2009-08-17_181402.png
2009-08-17_181343.png
2009-08-17_181312.png
2009-08-17_181256.png
2009-08-17_181145.png

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 17 авг 2009 17:20

А ето това са ти кодовете за грешка:

2009-08-17_181449.png

Ако нямаш лампа на таблото (оранжевата), диагностиката се прави така:

2009-08-17_182253.png

Забравил съм да постна точно снимката, която ти трябва... Ето и нея:

2009-08-17_181213.png

Изтриването на грешките:

2009-08-17_181343.png

freshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freshi » Пон 17 авг 2009 18:04

К.Одаджийски написа:Ето как се сваля таблото, само нямам снимка на самата пластмаса около уредите, но тя е с два винта в горния край захваната, после са тия два винта Изображение Изображение като ги отвиеш горния край на таблото ще легне към волана, измъкваш го леко от десния край Изображение махаш буксата с кабелите и го изкарваш през волана Изображение
Тук се вижда малкото винтче което трябва да се отвие за да се развали самото табло. От другата страна също има такова Изображение Като ги отвиеш вече са достъпни самите уреди Изображение

Благодаря това го свърших през съботата:)

Върни се в “Passat”