Здравейте! От 2 дена се мъча да купя спирачна помна, но където и да отида ми казват едни цени, при които ми иде да си пръсна главата. Колко аджеба струва една спирачна помпа със АБС? Модел : Пасат 94 АБС
Мерси предварително.

Въпрос за спирачна помпа на Пасат 94 год.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: Въпрос за спирачна помна Пасат 94
Axmak написа:Здравейте! От 2 дена се мъча да купя спирачна помна, но кадето и да отида ми казват едни цени, при които ми иде да си пръсна главата. Колко аджеба струва една спирачна помпа със АБС? Модел : Пасат 94 АБС
Мерси предварително
Нова помпа за Голфче търсих преди време - спирачна помпа за кола с АБС - беше около 400лева

-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Привет колега, преди 1 седмица и за се интересувах колко пари е спирачната помпа на пасат Б4, 95 година, ABS мотор, със ABS система за спиране. На моя ABS блок пише Ate. Един приятел ми взима частите от негов познат и проверихме какви са цените на спирачната помпа, оригинална 684лв в Порше Изток /лично съм проверил цената/ и някаква немаркова немска 500лв /приятелчето я провери при неговия човек/. Това са вариантите, колкото и неприятно да звучи и нереално. Оригиналната и по другите магазини пак се върти около 700лв, колкото е и при официалния вносител. Иначе обикновената спирачна помпа ако нямаш ABS е някъде 100-120лв.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото знам зависи какъв точно е АБС-а...примерно при нас (Пасат В3 и Голф 2) ако има АБС помпата е безумно скъпа.При другите май дали е с АБС или не няма конкретно значение понеже АБС блока е отделен и се връзва към помпата с тръбички.Ама не съм 100% убеден за последното си твърдение.
-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Re: Въпрос за спирачна помпа на Пасат 94 год.
Колега zfa159 на Б4 който има АБС и помпата е отделна виждаш през една тема нагоре за какви пари съм писал че става дума, а помпата не е кой знае какво ама е луди пари, защото имам АБС на колата.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за спирачна помпа на Пасат 94 год.
Помпите са различни наистина.Основно в диаметъра на цилиндъра - за без АБС е 22.2мм а със АБС е 23.81мм .Като за кола с АБС дават 4 различни помпи като захват към сервото и като отвори и въобще форма с 4 различни парт номера в ЕТКА.
Съответно не виждам причина да е по-скъпа и то толкова много по-скъпа ама явно е поредната спекулация на пазара.
Теоретично може да се насади друга помпа с подобни форми,диаметър и отвори ама трябва въображение и преправяне...макар че за 400лв не би ми липсвало.
Съответно не виждам причина да е по-скъпа и то толкова много по-скъпа ама явно е поредната спекулация на пазара.
Теоретично може да се насади друга помпа с подобни форми,диаметър и отвори ама трябва въображение и преправяне...макар че за 400лв не би ми липсвало.