Карам Пасат'95, двигател АЕК, 1.6 пълна инжекция. От известно време имам гърмежи в ауспуха (карам само бензин) и както ме посъветвахте направих профилактика на запалването (проверка свещи, капачка делко, палец). Отвътре по капачката на делкото се видяха някакви странни сиви следи сякаш искрата е започвала да прескача около 3 мм преди контакта на всеки кабел. Майстора реши, че делкото е много завъртяно в посока малък аванс и го върна в обратна посока т.е. палеца по-рано да срещне съответния контакт на капачката. Каза, че това не би трябвало да се отрази на работата на двигателя, защото на този двигател не можело да се промени ъгъла на изпреварване на запалването с въртене на делкото. Ъгъла се променял от ЕКУ-то по електронен път. Добре де, ама след тази операция колата определено се спъна, което не би трябвало да става щом ЕКУ-то определя момента на искрата. Мислех да върна делкото в старото положение, но се замислих дали пък на този мотор ЕКУ-то не се самообучава? Какво ще ме посъветвате, да покарам ли спъната кола с надежда всичко да се самооправи