придърпване при превключване на скоростите
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
придърпване при превключване на скоростите
Здравеите!При превключване на скоростите пасата придърпва като е студен сякаш повече.Колата я карах на елкон но там не откриха нищо по двигателя намериха че предния тампона е скъсан и че най - вероятно придърпането е от него но след смяната на тампона придърпането остана .Някой имал ли е подобен проблем.Дали е възможно придърпането да се получава от съединителя щом двигателя е наред или има някой друг скъсан тампон как да разбера?Колата е пасат B4 двигател 1.8 ABS.
Последна промяна от rim на Нед 20 сеп 2009 20:57, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: придърпване при превключване на скоростите
Все пак с какъв двигател и какъв пасат си?
На мен ми мирише на демпферен маховик, ако си с Б5 и нагоре...
На мен ми мирише на демпферен маховик, ако си с Б5 и нагоре...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно износен феродов диск, отслабнали пружини на притискателя...Най-добре се сменя всичко с ново...
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги вие го пратихе в джаза......
колега на колко време сменяш горивен филтър?Хубаво е през една смяна на маслото да се сменя и той!18х-20х.километра....
Това е евтиния вариянт,преди да почнеш да отваряш съединитея провери него!
На колата на жената като я купихме го правеше същия номер,като свалих филтъра от него изтече една мизерия по черна от катран
като сложих новия,колата се оправи!!!
колега на колко време сменяш горивен филтър?Хубаво е през една смяна на маслото да се сменя и той!18х-20х.километра....
Това е евтиния вариянт,преди да почнеш да отваряш съединитея провери него!
На колата на жената като я купихме го правеше същия номер,като свалих филтъра от него изтече една мизерия по черна от катран

Последна промяна от kristianatanasov на Пон 21 сеп 2009 11:52, променено общо 2 пъти.
- Angelchov
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: GK 1985
Не забравяи да си провериш и кабелите на свещитил Щото на мен ми се чини че от там иде работата!
-
филтъра го сменях скоро на елкона излезе че двигателя е добре с почти нови свещи
- Angelchov
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: GK 1985
Свещите ОК ма виж кабелите. Нищо не ти пречи довечера на тамно да отвориш капака и да видиш дали имаш избил кабел.
-
при положение че двигателя си работи нормално и само при смяна на скоростите да придърпва наистина ли е възможно да е от кабелите.При запален двигател натъмно трябва ли да се подава газ за да забележа дали кабелите хвърлят искри или и при празен ход се наблюдава това искрене ако го има?
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Не, неможе да е от кабелите. Хубаво е да се подаде. По ясно ще се види ако има пробив някъде.
За мен най вероятно е да е съединител. Пробваи с повече газ като сменяш предавките, не да форсираш а малко повече при отпускане на съединителя. Има и други методи, но все ми се струва, че има шанс да го повредиш ако се пресилиш. Виж как се държи. Да се набутваш със съдинител, не са малко пари. Моят си придърпва от 3-4мес. и чакам да видя какво ще стане. Сега от придърпване до придърпване има разлика. От кога я караш колата и кога е сменян?
За мен най вероятно е да е съединител. Пробваи с повече газ като сменяш предавките, не да форсираш а малко повече при отпускане на съединителя. Има и други методи, но все ми се струва, че има шанс да го повредиш ако се пресилиш. Виж как се държи. Да се набутваш със съдинител, не са малко пари. Моят си придърпва от 3-4мес. и чакам да видя какво ще стане. Сега от придърпване до придърпване има разлика. От кога я караш колата и кога е сменян?
-
Кабелите са наред не искрят.Колата я караме от средата на юни и сме изминали около 1000км. Незнам кога е сменян съединителя вземах я нов внос от Италия.Така е от както е купена все си придърпва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тук има доста изписано по въпроса със съединителя т.н., както и начините да разбереш дали е от него без да ходиш да ти вземат паричките разни майстори! Просто потърси в търсачката...
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Все пак ако човек който си разбира от занаята я покара ще разбере дали е от мотора или съединителя. Намери правилния човек преди да я разкостиш.
Аз мисля че е от мотора все пак, но няма как да съм сигурен.
Успех
Аз мисля че е от мотора все пак, но няма как да съм сигурен.
Успех
-
Пробвах съединителя дали буксува няма признаци да се е износил засега .За пореден път забелязвам че колата придърпва най вече на 2скорост при студен двигател с усеща повече на другите скорости се усеща също но не е сякаш като на 2 скорост.Може би наистина проблема е в двигателя .
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На мен като почне да ми придърпва на 2 скорост осезаемо и на другите скорости, но по - леко при студен двигател ми е ясно че въздушния филтър е за смяна. Карам на газ само и след около 6-7 хил.км. така става. Като сменя въздушния филтър спира да придърпва.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Абе какъв двигател какви пет лева. Ти го изтреля в космоса. Десет души викат съединител. Защо двигател дай анализ. Нещо доводи, на всяка скорост придърпва???? Земята кръгла ли е или не?
Последното което бих си помислил е двигател. Ако те боли главата на дали означава, че си луд. Може да си настинал, нали.
Може да съм малко рязък, но ние сме си песимисти по природа и все най лошото. Пробваи колега, само си гадаем тук. Придърпва или се замисля?
Последното което бих си помислил е двигател. Ако те боли главата на дали означава, че си луд. Може да си настинал, нали.
Може да съм малко рязък, но ние сме си песимисти по природа и все най лошото. Пробваи колега, само си гадаем тук. Придърпва или се замисля?