Passat b3 тракат повдигачи добавка?

Техническа и сервизна информация за Passat
van4ov
Автомобил:
Двигател:

Passat b3 тракат повдигачи добавка?

Мнениеот van4ov » Вто 30 авг 2011 23:46

Здравейте, колеги!

Гледах другите теми, но намерих точно това, което ме интересува. Карам passat b3 RP мотор 91г. Повдигачите тракат доста на студен мотор. Чак понякога срам ме хваща. Щом позагрее не се обаждат хич. Карам с масло Лики Моли 15-40 с MOS на 3000км е. Преди това бях с Mobile 15-40 с него пак тракаха, но по тихо. Та въпросът ми е има ли и можете ли да ми препоръчате някаква добавка с която да пооправя положението. Ако карам така може ли да навредя на двигателя. Как да процедирам? :|

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Passat b3 тракат повдигачи добавка?

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 31 авг 2011 0:55

Добрата новина е, че едва ли тракат всичките 8 повдигача, лошата е че ако тръгнеш да ги сменяш един по един пак ще трябва да ги смениш всичките докато разбереш кои точно тракат или да ги хванеш на късмет. Лошата новина е че хич не са евтини, нещо около 15 лв бройката ми се върти в главата някъде от форума прочетено.
Това е едната насока на полемиката, другата е маслото. Аз от както карам с мобил 15/40 ми се случва да изтракат не много силно сутрин при първото палене, докато преди 2-3 смени с Арал пак 15/40 си тракаха доволно. Та от тук нататък всеки ще почне да хвали неговото си масло и колко другите били скапани и в подкрепа на това си твърдение ще ти кажа че за Лики моли не съм чул хубава дума от познати които са карали с него, въпреки че тук в един сервиз на известен в града ни майстор само такова се предлагаше и хвалбите и рекламата му бяха на супер ниво. Така че сменяй маслото с някое по-хубаво дето си карал примерно с него и ако не спрат да тракат търсиш проблема в повдигачите.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 31 авг 2011 7:59

Както те е посъветвал колегата, опитай с друго масло, след като това ти изкара пробега за смяна. Не е проблем за двигателят, явно повдигачите са тръгнали. Лично аз бих сменял повдигачи чак като почнат да тропат и на загрял двигател

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 31 авг 2011 20:34

Повдигачи сменяй като отваряш главата за смяна на гумички или нещо по-сериозно. Сложи хубаво масло, но вносно, че това в България от "официалните вносители" е боза. Усили музиката и да не ти пука! :wink:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 31 авг 2011 20:59

Ето добавка за повдигачи: http://www.protec-bg.com/wsdindex.html@ ... -Line.html
Аз лично ползвам само тази марка за каквато и да било химия.

bayilija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayilija » Сря 31 авг 2011 21:38

Тракането е досадно, но едва ли ще навреди на двигателя. Аз като си взех моя Голф2 си тракаха, минах 40 х.км и го продадох в същото състояние. После на приятел на Пасата му извадихме повдигачите, разглобихме ги за почистване и 2 от тях се бяха спекли двете цилиндърчета които влизат едно в друго. Сега на Пасата не му се чуват повдигачите. Цялата работа ни отне 5 часа , но нямаме почти никакъв опит в ремонтите и всичко четохме от форумите (най - вече руския , има много снимки).

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 01 сеп 2011 15:43

Мисля си за проверка на налягането на маслото, с нагласа за биелни лагери...
Повдигачите едва ли са мръднали...

Върни се в “Passat”