Колеги,проблема ми е такъв.Пасатора тегли наляво.Отначало бях решил че е от гумите защото го купих с едни пистови галоши...Сега обаче ги смених но тегленето остана.След като започнах да си правя опити да разбера защо става така установих че колата тегли само на скорост тоес колкота повече газ подавам толкова повече дърпа на ляво. Какво е това чудо?
Последна промяна от mafiota_a4 на Пет 16 окт 2009 7:01, променено общо 1 път.
Вероятно има разбити тампони по окачването и при движение напред т. е. при натоварване повлича в посоката в която има луфт. Аз го имах същия проблем и се оказа скъсан тампон на носача... Провери си всичко по окачването и ако сменяш нещо, после задължително мини стенд!
Преди месец бях в ,,уж" най-добрия сервиз в Ловеч именно за да мина стенд и момчето без да го карам пожела да ми погледне цялата предница и каза,че няма абсолютно нищо за смяна!!!
Един реглаж на предният мост и всичко ще се оправи колега. Нормално е да се овеличава дърпането при по-висока скорост.Тогава и най-малкото отклонение влияе.
Сега ще разкажа как с помощта на Мариян и Николай от СБА-Ловеч решихме проблема с тегленето на колата. Върнах се пак в СБА и казах на момчето,че колата пак започна да тегли и дори затяга волана.Той беше сигурен че не е мръднал регулажа,който е направил.Повика от съседното хале чичо си и поискаха да отидем до един полигон да пробват колата.Отидохме на този полигон и те установиха че като направят пълен десен завой колата спира да тегли на ляво,а като завие пак наляво и задържа.Казаха че проблема е в тампоните на амортисьорите но немогат да кажат какъв точно е проблема преди да разглобят тези тампони.Уредиха ми приемен час за след няколко дни. Разглобихме тези тампони и се останови че един глупак с прякор Руския,който има един на външен вид красив и голям оранжев сервис в гр.Левски обл.Плевен.Та този субект сменя тези тампони месец и половина преди това и още тогава като излязох започна да се чува едно препукване и прещракване отпред при завиване.Върнах се да му кажа за това,а той каза че това е нормално защото тампоните са нови още и щели да се оправят (отделно е това че след смяната не ми каза че е задълвителен стенда и ме пусна да си ходя така)! Когато свалихме омортисьора в Ловеч видяхме че Руския е сложил както следва лагерчето(на опъки)тампона металната шапка и е затегнал гайката.Поради това няма лагеруване и при завиване се е въртяло всичко със все пружината.На всичкото отгоре пък и тампона бил за друга кола и беше с един сантим по-широк и с един сантим по0нисък от оригиналния. Сега след работата и съдеиствието на хората от СБА-Ловеч като че ли съм си купил нова кола!!! Колеги ако имате проблем с предница който не можете да решите и не искате да наринете още много пари на пишман майстори пишете ми на лични за да ви дам телефон и да си уредите приемане при тези момчета със 17 години опит по предници в СБА-Ловеч