Пасат Б4 защо тегли наляво-Решен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Пасат Б4 защо тегли наляво-Решен

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 23 сеп 2009 6:21

Колеги,проблема ми е такъв.Пасатора тегли наляво.Отначало бях решил че е от гумите защото го купих с едни пистови галоши...Сега обаче ги смених но тегленето остана.След като започнах да си правя опити да разбера защо става така установих че колата тегли само на скорост :screwy тоес колкота повече газ подавам толкова повече дърпа на ляво.
Какво е това чудо?

Последна промяна от mafiota_a4 на Пет 16 окт 2009 7:01, променено общо 1 път.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 защо тегли наляво

Мнениеот nepreklonniq » Сря 23 сеп 2009 7:32

Вероятно има разбити тампони по окачването и при движение напред т. е. при натоварване повлича в посоката в която има луфт. Аз го имах същия проблем и се оказа скъсан тампон на носача... Провери си всичко по окачването и ако сменяш нещо, после задължително мини стенд!

Потребителски аватар
mafiota_a4

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 23 сеп 2009 20:24

Преди месец бях в ,,уж" най-добрия сервиз в Ловеч именно за да мина стенд и момчето без да го карам пожела да ми погледне цялата предница и каза,че няма абсолютно нищо за смяна!!!

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 23 сеп 2009 21:31

Един реглаж на предният мост и всичко ще се оправи колега.
Нормално е да се овеличава дърпането при по-висока скорост.Тогава и най-малкото отклонение влияе.

Потребителски аватар
mafiota_a4

Re: Пасат Б4 защо тегли наляво-Решен

Мнениеот mafiota_a4 » Пет 16 окт 2009 7:30

Сега ще разкажа как с помощта на Мариян и Николай от СБА-Ловеч решихме проблема с тегленето на колата.
Върнах се пак в СБА и казах на момчето,че колата пак започна да тегли и дори затяга волана.Той беше сигурен че не е мръднал регулажа,който е направил.Повика от съседното хале чичо си и поискаха да отидем до един полигон да пробват колата.Отидохме на този полигон и те установиха че като направят пълен десен завой колата спира да тегли на ляво,а като завие пак наляво и задържа.Казаха че проблема е в тампоните на амортисьорите но немогат да кажат какъв точно е проблема преди да разглобят тези тампони.Уредиха ми приемен час за след няколко дни.
Разглобихме тези тампони и се останови че един глупак с прякор Руския,който има един на външен вид красив и голям оранжев сервис в гр.Левски обл.Плевен.Та този субект сменя тези тампони месец и половина преди това и още тогава като излязох започна да се чува едно препукване и прещракване отпред при завиване.Върнах се да му кажа за това,а той каза че това е нормално защото тампоните са нови още и щели да се оправят (отделно е това че след смяната не ми каза че е задълвителен стенда и ме пусна да си ходя така)!
Когато свалихме омортисьора в Ловеч видяхме че Руския е сложил както следва лагерчето(на опъки)тампона металната шапка и е затегнал гайката.Поради това няма лагеруване и при завиване се е въртяло всичко със все пружината.На всичкото отгоре пък и тампона бил за друга кола и беше с един сантим по-широк и с един сантим по0нисък от оригиналния.
Сега след работата и съдеиствието на хората от СБА-Ловеч като че ли съм си купил нова кола!!!
Колеги ако имате проблем с предница който не можете да решите и не искате да наринете още много пари на пишман майстори пишете ми на лични за да ви дам телефон и да си уредите приемане при тези момчета със 17 години опит по предници в СБА-Ловеч

Върни се в “Passat”