Аутопсия на бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mospec
Автомобил:
Двигател:

Аутопсия на бензинова помпа

Мнениеот mospec » Пон 02 ное 2009 15:21

Изгоря на баща ми помпата карана е на гас но птоблема и е че самите четки са изядени и торора също :horror: колата е на 135к а дали е на толкова не се знае
Прикачени файлове
1.JPG
2.JPG
3.JPG
3.3.JPG
4.JPG

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: Аутопсия на бензинова помпа

Мнениеот ARusev » Пон 02 ное 2009 15:41

Тези четки са били направо "Убийци". А каква марка е помпата, и колата?
Помпите обикновено са капсоловани и е трудно да се отворят. Тази как я отвори?
Всъщност на последната снимка видях как е отворена. И каква е идеята ти, ще я поправяш ли? Има ли възможност да се престърже колектора на ротора ? Струва ми се, че е доста дълбоко набразден.

Потребителски аватар
mospec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mospec » Пон 02 ное 2009 16:17

Човек без работа нама да е въстонавя помпата ротора е изтанял ако го препила хептен тънак ще стане
Помпата е от Поло н6 1л
Мисла да си зема една помпа резервна да седи в багажника че се незнае моята как е. Колко струва една китайска горедоло за пассат B5 1.6 AHL
Прикачени файлове
ротор1.JPG

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 02 ное 2009 18:16

Преди две години китайските бяха около 50-70 лв., но трябва да знаеш поне как излежда външно твоята. Търговците, които боравят с такава стока, обикновено се кълнят, че предлаганата помпа е точно за твоя модел, даже и да нямат в компютрите си някоя програмa, която да го доказва. На такива попаднах, при това по търговските улици на Варна, че ВЪОБЩЕ не ми е съвестно да говоря така.
По-добре си купи по-истинска, например на VEMO или Италианска.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 03 ное 2009 14:29

Браво колега, доста добре си се справил. Преди ок 5 години направих нази операция на сходна помпа(но ми дадоха и още една, така че направих сбор от двете) за мотор 1.8 Ми. Само, че дадох на стругар внимателно да изреже в двата края алуминиевия цилидрър максимално близо до ръба и след това ги залепих с двукомпонентно липило(за лепене на пукнати блокове, глави и подобни авто детайли, работещи в бензин, масло и т.н.). Изрязох я и от двете страни, защото на едната ротора с четките беше в сходно състояние на твоята, а на другата имаше кериозен луфт при турбинката,засмукваща горивото. :wink: В момента стои, като дълбок военновременен резерв.
Ако правилно си спомням си купих 2005 година италианска - GP струва ми се пишеше за около 120 лева(имаше и тема, но кой да я намери), но без кошницата с маркучите и нивомера за бензина.

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Мнениеот nikolay80 » Вто 03 ное 2009 22:31

Преди около три години отворих по същия начин помпата на моя Пасат 1.8 RP и само и понатегнах пружинките които притискат четките към ротора (естествено нямаше тези поражения на ротора като на колегата от снимките) и след това я затворих пак като я уплътних горе с най обикновен силикон и така си работи две години и така си го и продадох.

Върни се в “Passat”