Passat B3 проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 проблем със спирачките

Мнениеот breakforce » Пон 20 яну 2014 17:08

Както се подразбира от заглавието имам проблем със спирачките, значи случаят е следният. Днес реших да сменя дисковете и накладките на автомобила, че моите и накладките и дисковете бяха заминали, така купих си 2-ра употреба дискове почти като нови са, само че са от бензинов двигател 1.8, 75к.с., а моят е дизелов като цяло няма разлика и в дебелината и в диаметъра са еднакви отвора, абе всичко е еднакво, накладките също не са чисто нови пак са от същата кола, но са много малко износени и те са почти като нови, така като ги смених и ги изпбровах ест., когато спирам продължително време примерно карам със 70-80 km/h, и натисна да спирам по рязко не баш екстремно спиране, но така по-продължително време ги натискам да падне скороста до около 20-30 km/h, и така последователно бая път и с по висока скорост 120-130 km/h до към 50-70 km/h, и като си стигнах пред нас започна да мирише на феродо и джантите бяха загряли супер здраво, даже почна да пуши самите накладки, колата ми е VW Passat 90г., 1.9 чист дизел, 68к.с., преди време имах същият проблем обаче с бензинов автомобил така и не можах да го оправя. Имам чувството че като сменя всичко да е ново започват проблемите и бензиновият ми автомобил същата процедура смених накладките да са чисто нови и почнаха проблемите преди това като се бяха изтъркали почти до желязо нямаше проблеми да греят дисковете, джантите да мирише на феродо и т.н., мисълта ми е на какво се дължи този проблем.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Проблем със спирачките VW Passat 2/b3/

Мнениеот phantom_ » Пон 20 яну 2014 17:20

Трябва малко километри да навъртиш, и по възможност нормално спиране за да могат да се напаснат накладките и дисковете.Също така раздвижи ли,апаратите като ги слага тея накладки?Възможно е да са задържат малко.

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breakforce » Пон 20 яну 2014 17:42

Не не съм ги раздвижвал, как по точно да ги раздвижа ?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 20 яну 2014 17:49

Пробвай с ниска скорост дали блокитат 4те.
Ако спира само на предните,нормално е да прегряват.

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breakforce » Пон 20 яну 2014 18:06

Утре ще сменя задните накладки и ще споделя резултата, но през това време ако някой има други мнения моля да сподели :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 21 яну 2014 0:11

Зависи и от качеството на накладките.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 21 яну 2014 9:17

Честито опекъл си ги... Сега е желатено да отидеш да си купиш нови, защото старите са на кокал и освен че ще спират зле възможно е и с големи вибрации, ще ти прецакат и дисковете. Друг път не прави подобно напасване. Навремето опекох едни предни накладки с екстремно спиране от 180км/ч с неработещи добре задни спирачки. Ефекта беше гореспоменатия.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 21 яну 2014 14:30

Според мен, спирачните апарати задържат леко, т.е. не отпускат/отварят до край и накладките докато са нови и по-дебели трият в диска, като се поизносят и изтънеят, се отваря място и спират да търкат в диска. Ако е това, трябва да се отворят апаратите, да се види състоянието на чарколяците, ако има нещо за смяна, да се поднови, ако не само смазване и раздвижване.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 21 яну 2014 16:02

Сложил си неравномерно износени накладки на дисковете и не са правили контакт.От там има вероятност да си износил прекомерно и диска, и дори да сложиш нови накладки, пак няма да контактуват равномерно с диска. icon_idea

Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Re: Passat B3 проблем със спирачките

Мнениеот vanbo » Вто 21 яну 2014 20:41

Браво, момче - на път си да биеш по стилно писане онзи юнак от Шумен....Наистина, тук не е журналистически кръжок и почти всички сме с техническо образование и / или мислене, но не бива да се гаврим с родния език...

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 21 яну 2014 20:47

Няма страшно след 200-300км ще се напаснат и всичко ще се оправи.По-плавно само спирачката и по-отдалече да се изтърка опечения слой.
ПП не се филмирай :mhihi

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 21 яну 2014 22:26

Еми обясних какво е станало, случвало ми се е и на мен, не го измислям!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 23 яну 2014 14:15

Колега, уточни дали новите(втора ръка) дискове имат ръб от износване по външния и вътр. си диаметър. Когато ги монтира пробва ли дали дисковете могат да се движат без голямо усилие(преди монтирането на съответното колело) след няколко натискания на педала на спирачката? Посочи дали са посинели, следствие на загряването. Свали накладките и ако не ти се дават пари за нови ги мини малко с шкуртка, за да отнемеш изпеченият слой. Провери състоянието на цилиндъра на спирачния апарат за ръжда под маншона(като внимателно извадиш маншона)това по повод писаното от Asko VW. Това е малко вероятно, ако маншонът е здрав, но за да си спокоен го направи.
Има вероятност накладките да не лягат на твоите супорти(с годините се получават шупли, ръб от износване, ръжда и т.н.), респективно и на дисковете така, както са били на автомобила от който си ги взел.

Krasko 3121
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasko 3121 » Чет 23 яну 2014 16:43

колега аз имах същия проблем и като теб подпалих накладките свалих ги и изчистих изгорелия слой със ситна шкурка сложих ги отново и после внимавах със спирането . отначало също загряваше джантата но след 200 300 киометра всичко се оправи накладката си легна като хората и сега нямам проблеми .

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 23 яну 2014 21:09

Сега ми светна,че и накладките са бая размери.Имам поне 3 комплекта, на пръв поглед еднакви...но едните дрънчаха неприятно-бяха прекалено хлабави,другит пък зор влизаха и е напълно възможно да задържат..Просто като вдигнеш колата на крик и завъртиш колелото ще разбереш дали са такива.

Върни се в “Passat”