Досаден проблем с чистачките - РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Passat
nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Досаден проблем с чистачките - РЕШЕНО!

Мнениеот nepreklonniq » Сря 04 ное 2009 21:08

Днес ми блокира лостчето на чистачките. При подаване на контакт и започва да пръска вода по стъклото и не успявам да го спра. Ако някой колега е имал подобен проблем с това, то моля да сподели как го е поправил.

Последна промяна от nepreklonniq на Съб 07 ное 2009 16:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Досаден проблем с чистачките

Мнениеот znainainai » Сря 04 ное 2009 21:37

И колата е......?
Пу да го е.... счупи ми се кристалното кълбо.

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Сря 04 ное 2009 22:21

каквато и да е колата след като е счупена се поправя с нова ръчка :wink:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Сря 04 ное 2009 22:35

Не е задължително ремонтират се :wink:

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Чет 05 ное 2009 11:54

вариант 1:
Сваляш внимателно лостчетата, почстваш всичко до което стигаш. Пръскаш WD40 или със конткатен шпрей и пробваш. Аки не стане ...
вариянт 2: моргата - втора ръка - от 30 до 50 лева.
Аз стигнах до 2 вариант след като го рзглобих и от щипките и хрврвкнаха пружинки и съчми във всички посоки.
успех !

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 05 ное 2009 19:34

Колата е пасат 1.8 1995г.И след като пиша в този форум за пасат, значи не ти трябва кристално кълбо :lol: Колкото до разглобяването - ще го разглобя, но ме притеснява волана с еърбега. И днес като я запалих сутринта и таблото изпуши и изгоря и бушона за чистачките. После си купих ново лостче. Остава само да го сменя. Явно пистите са сериозно нагорели, за да изгори предпазителя :cry: Няма да се мъча да рециклирам старото, още повече че се разглобява на две части - на лостче за мигачите и на това за чистачките. Аз си взех само едната част.
Благодаря!

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Чет 05 ное 2009 21:02

Може и без да се ежиш. Има 8 поколения пасати (В1,В2,В3,В4,В5,В5.5,В6,СС) как да знам за кой да ти обясня?
Така сега по същество. Разкачаш + на акумулатора развиваш долната черупка на волана (държи се на две видии) и я свали махни и горната.Като махнеш долната ще видиш буксата на Airbag-ът откачаш я после със шестостен или 5 или 6 развиваш двете болтчета на волана ( от задната страна). ВНИМАТЕЛНО издърпваш към теб Airbag-ът и пак ВНИМАТЕЛНО му откачаш буксата (малка жълта), после със камък 24 удължение и върток развиваш гайката в средата на волана. Изваждаш волана огледай внимателно дали е свободна ролката на лентовият кабел да не се разглоби в ръцете ти като дръпнеш волана. После или със лимбуси (звезда) или със права отвертка развиваш 3-те болтчета на превключвателите разкачаш им буксите и ги изваждаш към теб. Разделяш двата ключа подменяш дефектният и монтираш по обратният ред.
Е това е като питаш за нещо конкретизирай модел година и т.н. Щото сам си казал че те притеснява бега. Аз от къде да знам дали има или няма колата ти Airbag.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 06 ное 2009 21:25

znainainai написа:Може и без да се ежиш. Има 8 поколения пасати (В1,В2,В3,В4,В5,В5.5,В6,СС) как да знам за кой да ти обясня?
Така сега по същество. Разкачаш + на акумулатора развиваш долната черупка на волана (държи се на две видии) и я свали махни и горната.Като махнеш долната ще видиш буксата на Airbag-ът откачаш я после със шестостен или 5 или 6 развиваш двете болтчета на волана ( от задната страна). ВНИМАТЕЛНО издърпваш към теб Airbag-ът и пак ВНИМАТЕЛНО му откачаш буксата (малка жълта), после със камък 24 удължение и върток развиваш гайката в средата на волана. Изваждаш волана огледай внимателно дали е свободна ролката на лентовият кабел да не се разглоби в ръцете ти като дръпнеш волана. После или със лимбуси (звезда) или със права отвертка развиваш 3-те болтчета на превключвателите разкачаш им буксите и ги изваждаш към теб. Разделяш двата ключа подменяш дефектният и монтираш по обратният ред.
Е това е като питаш за нещо конкретизирай модел година и т.н. Щото сам си казал че те притеснява бега. Аз от къде да знам дали има или няма колата ти Airbag.

Сърдечни благодарности! И всъщност не се "ежа", просто доста пъти вече сме си писали с теб колега и помислих че си спомняш каква е колата! Извинявай, но грешката е моя, че не уточних модела! :bowdown А каква е тая ролка, която трябва да гледам??? Лентовия кабел е в ляво на волана и се разкача без да се сваля горната кора.... :roll:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 07 ное 2009 8:16

Във въпросната ролка стои лентовият кабел. Ако я дръпнеш рязко и някъде е закачила дори и леко може да се отвори и не ми се приказва :banghead: А това за помненето нищо лично но немога да помня на всички колите имам много работи за които да мисля едновременно и по някой път съм Out of Order :roll:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Досаден проблем с чистачките - РЕШЕНО!

Мнениеот nepreklonniq » Съб 07 ное 2009 16:41

Смяната на нагорелия ключ на чистачките е успешна! Проблемът е решен!

Върни се в “Passat”