:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Блокирали спирачки на Пасат 5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Konst_ko
Автомобил:
Двигател:

Блокирали спирачки на Пасат 5.5

Мнениеот Konst_ko » Пон 26 окт 2009 11:57

Здравейте, четох доста по темата, но подобен проблем не видях. Колата ми е Пасат 5.5, 2004 година, 2.5ТДИ, 180 коня, 4motion. След като смених преди около 1500 км. предни дискове и накладки (АТЕ), ми блокираха спирачките и по-точно предна лява. Педала си е както обикновенно, когато спирачките са студени - няма проблем, разглобявал съм предния апарат - като нов е, но след като загреят спирачките накладките просто не се връщат. След като блокират светва лампата на ABS и ESP-то (преди да блокират няма проблем). Като изключа колата и дам пак на контакт се чува удар като от освободена пружина и завъртане на клапан някъде около помпата на АБС-са. Ако има подобна тема - моля да ме извините, ако някой има идея от къде може да е проблема - помагайте моля.

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Re: Блокирали спирачки на Пасат 5.5

Мнениеот mopowah » Пон 26 окт 2009 12:37

Виж да не е от машинката на педала на спирачката. На мен ми светваше ABS и ESP и се оказа от нея.
Може би отчита грешно че натискаш педала?

Konst_ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Konst_ko » Пон 26 окт 2009 15:48

Може и това да е, но тогава не би ли трябвало да блокират всички колела, а не предимно предно ляво и то само, когато загреят спирачките?

Потребителски аватар
superiore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superiore » Пон 26 окт 2009 23:09

Колега,имах подобен проблем.Моите задържаха от време на време ,но когато задържат за по-дълго светваха АБС и ЕСП.Оказа се помпата.Проблема е че се намира под предното стъкло и когато са запушени отводнителнте канали и там се пълни с вода.Моята беше като аквариум.Смених я и проблема е отстранен.Успех!

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Вто 27 окт 2009 9:48

Винаги почиствайте около акумулатора, защото се събират всякакви боклуци, и в момента най-вече листа.

Konst_ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Konst_ko » Сря 28 окт 2009 10:10

Колко ти струваше помпата и не може ли да се ремонтира? Днес или утре ще я карам на майстор пък да видим.

Konst_ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Konst_ko » Сря 04 ное 2009 16:20

Да споделя, какво се случва към момента. Още на следващия ден, след като я закарах на майстор, колата започна да работи нормално. Всички системи са ОК, спирачките не блокират, всичко е както трябва. Покарвам я малко, за да се убедя, че е така, но ми прави впечатление, че при продължително спиране (бавно намаляване преди светофар примерно) и веднага след това натискане на спирачката пак, педала губи налягане. След което, пак всичко е ОК. Оставих колата пак в сервиза, източихме и сменихме спирачната течност като преди това промихме системата. От там изтече някаква странна течност цялата на "парцали", но педала пак от време на време не се държи както преди. Ще я покарам малко така, но нещата май отиват към ремонт на спирачна помпа - някой да знае, колко пари би струвало подобно удоволствие?

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Сря 04 ное 2009 21:40

А къде са тези отводнителни канали, които трябва да се проверят? Ясно някъде под кората на чистачките, но къде по-точно и как става почистването?

Потребителски аватар
krasig
Автомобил: Passat B8 Variant
Двигател: DDA 2015

Мнениеот krasig » Нед 08 ное 2009 13:21

gubaku написа:А къде са тези отводнителни канали, които трябва да се проверят? Ясно някъде под кората на чистачките, но къде по-точно и как става почистването?

Едната дупка е точно под акумулатора, трябва да се свали акумулатора, за да се види. Друга е по-вдясно, като си срещу колата. Като се махне акумулатора и другата дупка се вижда

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 08 ное 2009 13:23

дупките много лесно се запушва и става като аквариум ... всичко във вода ... при мене стана така наводнение и се наложи да си сложа там над акумулатора кора от б 5.5 и да я напасна за да стане на моята б5 . това беше офф-а ... по проблема немога да помогна

Konst_ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Konst_ko » Пон 23 ное 2009 13:19

Така оказа се помпа. След като я смених, колата вече е наред, но имам следния въпрос. Преди да започнат проблемите хода на педала беше много малък 1.5 - 2.5 см. Сега, с новата помпа хода му стана много голям, като го натисна в началото колата едвам намалява, когато спре напълно остатъчния ход "до ламарината" е около 1.5 - 2 см, не вярвам да не е обезвъздушен хубаво. Та да попитам каращите подобни коли - това нормално ли е?

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Пон 23 ное 2009 17:34

При мене педала хващаше много дълбоко и ме дразнеше известното закъснение докато "захапят" ,
не и два пъти съм изтръпвал като потегля сутринта и първите 50 метра съм без спирачки :shock
След смяна на дисковете (старите имаха огромен ръб) и накладките всичко е ок дори малко бързо кове и пак си иска внимание , та според мене има вероятност да е проблема износени дискове..

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 23 ное 2009 17:59

като напомпиш вдига ли се педала?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 23 ное 2009 19:17

на моята каляска забелязах в началото спирачките бяха по добри а сега сякаш не хващат така добре и педала потъва по надолу . гледам феродото ми е на свършваме . може би е от от това . а има и една друга работа . не съм сменял спирачна течност от как съм купил колата - демек 2 години . може ли в следствие загубата на свойствата си спирачната течност да е виновника ?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 23 ное 2009 21:50

Така както го обясняваш е почти сигурно че не е обезвъздушена като хората.

Върни се в “Passat”