Здравейте,
Проблема ми е, че по никакъв начин освен с ключа немога да отворя вратата на багажника.
С копчето на вратата нестава на която и да е позиция на ключалката, немога да го отворя и от копчето в предната врата. Компютъра знае кога е отворена и кога не, вътре ключетата са наред и плафона свети като се отвори.
Някаква идея къде да търся проблема?
Незнам как да махна кората на багажника за да видя какво става отдолу.
Кажете как да я сваля?

Проблем с устройстово което отваря багажната врата на Б5.5
Re: Проблем с устройстово което отваря багажната врата на Б5.5
besnia7 написа:Здравейте,
Проблема ми е, че по никакъв начин освен с ключа немога да отворя вратата на багажника.
С копчето на вратата нестава на която и да е позиция на ключалката, немога да го отворя и от копчето в предната врата. Компютъра знае кога е отворена и кога не, вътре ключетата са наред и плафона свети като се отвори.
Някаква идея къде да търся проблема?
Кажете как да я сваля?
Ако правилно съм разбрал Пасатката е комби (универсал)?
И при мен го има същият проблем, но като натисна копчето в десният му край багажната врата се отваря.Имам чувството, че под гуменото маншонче има няколко бутона или бутона е един, но някоя пружика се е счупила и за това е по-изпъкнал в дясно

Ако имаш много голямо желание да разглобяваш вратата ще погледна в ELSA-та как става тази "магия".
Успех
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата е Б5.5 седан. От копчетата неще да се отваря.
Бях намерил в нета как се маха кората на багажната врата, обаче като погледнах мойта се оказа, че няма никъде по кората видийки, а на картинката беше показано, че се развиват 10 видийки и готово
може би е на щипки.
Четох в една подобна тема за комби с подобен проблем ама там нещо централното се ебавало.
Незнам като се натисне копчето какво става вътре, че да се отвори вратата.
Ако можеш да кажеш как да я разглобя тая кора че да видя как стоят нещата
.
Бях намерил в нета как се маха кората на багажната врата, обаче като погледнах мойта се оказа, че няма никъде по кората видийки, а на картинката беше показано, че се развиват 10 видийки и готово

Четох в една подобна тема за комби с подобен проблем ама там нещо централното се ебавало.
Незнам като се натисне копчето какво става вътре, че да се отвори вратата.
Ако можеш да кажеш как да я разглобя тая кора че да видя как стоят нещата

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Бесен, огледай хубаво. Видийките трябва да са под тапички със същия цвят на капака.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Ако не се лъжа имаше пет видийки само, другото беше на едни метални пластини, като тези на праговете...
Двете бяха в долните краища, една на дръжката от вътре, с която дърпаш капака (всички оградени с червено на скицата). За местоположението на другите две ще те излъжа, но бяха някъде в кората за триъгълника в едни дупчици... (на местата оградени със синьо)
А проблема ти се намира в ограденото с оранжево на втората снимка:
Двете бяха в долните краища, една на дръжката от вътре, с която дърпаш капака (всички оградени с червено на скицата). За местоположението на другите две ще те излъжа, но бяха някъде в кората за триъгълника в едни дупчици... (на местата оградени със синьо)
А проблема ти се намира в ограденото с оранжево на втората снимка:
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви!
Ще проверя щателно за тея видий, немога да направя снимка че апарата ми не е в мен, но съм 99% че ги няма по кората.
Каква е тази част оградената в оранжево и къде да я търся точно. Немога да се ориентирам по втората снимката къде точно да я търся
Мерси
Ще проверя щателно за тея видий, немога да направя снимка че апарата ми не е в мен, но съм 99% че ги няма по кората.
Каква е тази част оградената в оранжево и къде да я търся точно. Немога да се ориентирам по втората снимката къде точно да я търся

Мерси

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Под кората е, захванато на една от гредичките (ламарините) на капака. Обикковено е бяло или бяло и синьо.
Това въщност е електромоточето, което издърпва едно жило, а то пък отваря багажника. Моторчето се управлява от комфорт модула, а на него му задават дистанционното в ключа, копчето на капака и копчето на вратата. Надявам се ти е станало ясно поне малко
Това въщност е електромоточето, което издърпва едно жило, а то пък отваря багажника. Моторчето се управлява от комфорт модула, а на него му задават дистанционното в ключа, копчето на капака и копчето на вратата. Надявам се ти е станало ясно поне малко

besnia7 написа:....
Кажете как да я сваля?
"разхвърляне" вратата на багажника.
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах те 
И аз си мислех че става по тоя начин и даже съм проверил предварително за цената на въпросното моторче при офицялниа представител и цената му е доста добра (при положение че режат през кръста) 70 лв с 2 год. гаранция, а като званях да го търся 2 ръка ми искаха 90 лв. без гаранция
.
От тогава първо при представителя и после си търся другаде
.
След работа ще се опитам да разбера как да сваля кората и ще пиша ако има проблеми.
Мерси!

И аз си мислех че става по тоя начин и даже съм проверил предварително за цената на въпросното моторче при офицялниа представител и цената му е доста добра (при положение че режат през кръста) 70 лв с 2 год. гаранция, а като званях да го търся 2 ръка ми искаха 90 лв. без гаранция

От тогава първо при представителя и после си търся другаде

След работа ще се опитам да разбера как да сваля кората и ще пиша ако има проблеми.
Мерси!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, имам абсолютно същия проблем от около месец, предполагам, че моторчето ми е сдало багажа, тъй като преди това багажника се отваряше безпроблемно с централното. И аз вече си представях някакви космически цени, ама сега като прочетох 70 кинта ми олекна. Обаче това предполагам е без труда?
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Lisho написа:"разхвърляне" вратата на багажника.
Мерси много!

Появи се светлина в тунела

Беше писал, че ще погледнеш в някаква програма. Откъде си я намери и как се казва точно да я дръпна и аз

besnia7 написа:Lisho написа:"разхвърляне" вратата на багажника.
Мерси много!![]()
Появи се светлина в тунела![]()
Беше писал, че ще погледнеш в някаква програма. Откъде си я намери и как се казва точно да я дръпна и аз, ако не е тайна.
Това което съм "дигнал" на sendspace-то е извадки точно от тази програма.Може да си я дръпнеш от някой торент.Малко големичка е около 16 GB с всички Update за VW до 01.2009.
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
eddyman написа:Здравей, имам абсолютно същия проблем от около месец, предполагам, че моторчето ми е сдало багажа, тъй като преди това багажника се отваряше безпроблемно с централното. И аз вече си представях някакви космически цени, ама сега като прочетох 70 кинта ми олекна. Обаче това предполагам е без труда?
Ами аз не уточних точно

Моторчето струва 70 лв. ОБАЧЕ гаранцията от 2 години важи при техен монтаж от 40 лв.
Става общо 110 лв

Ти със седан ли си?
Ако намериш проблема преди мен пиши в темата какъв е бил точно.
Като отсраня моя веднага ще пиша какъв е бил.
- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Това което разбрах е:
22.pdf - не е моя случай за кората
23.pdf - явно това е моя слуачай, без никакви видийки и трябва да влиза в действие тоя стране уред Т10039 явно е на щипки
Намерих снимка на всички чаркове вътре:

И на двете снимки се виждат две машинки, предполагам тази от ляво е въпросната с проблема която отваря, а другата е за централното. Поправете ме ако греша, може да са на обратно
.
До тук добре, но въпроса е след като махна кората и стигна до машинките как да установя, че са изправни.
Това което ми идва на ум е с уред който се замерва напрежението да установя дали се подава такова и от там следователно коя е заминала. Какво напрежение да очаквам (да не се окаже захранващ кабел)?
При положение че разбера и махна машинката, мога ли да продалжа да си затварям багажника без машинката докато я купя, защото не мисля да стрелям насляпо и да купувам каквото и да е преди да знам точно в какво е проблема.
Благодаря!!!
22.pdf - не е моя случай за кората
23.pdf - явно това е моя слуачай, без никакви видийки и трябва да влиза в действие тоя стране уред Т10039 явно е на щипки

Намерих снимка на всички чаркове вътре:

И на двете снимки се виждат две машинки, предполагам тази от ляво е въпросната с проблема която отваря, а другата е за централното. Поправете ме ако греша, може да са на обратно

До тук добре, но въпроса е след като махна кората и стигна до машинките как да установя, че са изправни.
Това което ми идва на ум е с уред който се замерва напрежението да установя дали се подава такова и от там следователно коя е заминала. Какво напрежение да очаквам (да не се окаже захранващ кабел)?
При положение че разбера и махна машинката, мога ли да продалжа да си затварям багажника без машинката докато я купя, защото не мисля да стрелям насляпо и да купувам каквото и да е преди да знам точно в какво е проблема.
Благодаря!!!
Трябват ли ти ел.схема да се ориентираш къде какви напрежения има по куплунзите ?