Оборотомер за Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оборотомер за Б3
Въпроса ми е следния може ли на табло от Б3 без оборотомер да сложи на мястото на часовника оборотомер от друг автомобил.Трябва ли да се изкарва отделен сигнал за него
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Оборотомер за Б3
zdravko_1979 написа:Въпроса ми е следния може ли на табло от Б3 без оборотомер да сложи на мястото на часовника оборотомер от друг автомобил.Трябва ли да се изкарва отделен сигнал за него
Зависи от оборотомера и от часовника. Аз само исках да сменя часовника с оборотомер от пасат и пак не стана. Като извадиш часовника отдолу остава една част от него която пречи оборотомера да влезе там.
За от друга кола мисля че нема да стане.
- nikolay_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Сливен Passat GL ,1.8 Mi, 90 к.с, RP-мотор,седан,бордкомпютър
zdravko_1979 написа:Въпроса ми е следния може ли на табло от Б3 без оборотомер да сложи на мястото на часовника оборотомер от друг автомобил.Трябва ли да се изкарва отделен сигнал за него
Става, но след смяна на таблото с такова на което има оборотомер но с общ светодиод за мигачите.
- nikolay_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Сливен Passat GL ,1.8 Mi, 90 к.с, RP-мотор,седан,бордкомпютър
nikolay_kolev написа:zdravko_1979 написа:Въпроса ми е следния може ли на табло от Б3 без оборотомер да сложи на мястото на часовника оборотомер от друг автомобил.Трябва ли да се изкарва отделен сигнал за него
Става, но след смяна на таблото с такова на което има оборотомер но с общ светодиод за мигачите.
Не е необходимо да се приправя нищо, инсталацията е същата и всичко работи безупречно.(изпробвано е)

- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
...абсолютно всичко си пасва но таблото трябва да си е оригинално с оборотомер... 
...Жив и здрав..

...Жив и здрав..
зависи само от мигачите.ако на старото ти табло са били с общ светодиод долу , то търси такива , защото ако вземеш от другите има възможност само единия да ти свети при подаване и на лев и десен сигнал.Това се оправяше като се замасяваше някой от пиновете в форума беше писано.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Става и с табло с два мигача ама е малко повече играчка
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Накратко: сменяш си таблото с такова с оборотомер, като гледаш дали лампите за мигачите са две горе или една долу. Ако се разминават - се преправят малко кабелите (по спомен). Ако не се разминават - работиш с оборотомер. На таблото с оборотомер часовника няма да ти липсва, тъй като е дигитален на дисплей при температурата и при горивомера
- teoel
- Дарителят
- Автомобил:
- Двигател:
оборотомер от друг автомобил.
VGO ли?
Бош или делко?
Има различни фирми и производители.
По принцип може
ама ако стърчи напред не го пипай с флекса
Успех
VGO ли?
Бош или делко?
Има различни фирми и производители.
По принцип може

Успех
я и аз да питам колеги моя пасат е от първите б3-ки 88-и набор,въпроса ми е ако сложа табло с обортомер,дали няма да трябва да присаждам разни датчици по скоростната кутия или по делкото защото съм чувал какви ли не извращения.Или ги правят по стандарт швабите

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Отиваш в първата морга и си вземаш оригинално табло със оборотомер. Основно се делят на: старо и ново
Старото е: индикацията за мигачите е долу един светодиод и лампата за прегряване и ниско ниво на охл.течност е във уреда
Новото е: Със отделни индикации за ляв и десен мигач и лампата за прегряване и ниско ниво на охл.течност е долу при другите контролни лампи
Има и две фирми производители VDO и Motometer това не е от значение. Гледаш от кой тип е твойто табло и си търсиш същото но със оборотомер производителя не е от значение само типът
Ако таблото което си взел е същият тип (там със местата на светодиодите) всичко трябва да тръгне от първият само му включваш буксата. Ако е със MFA е малко по сложно
Но се прави 
Старото е: индикацията за мигачите е долу един светодиод и лампата за прегряване и ниско ниво на охл.течност е във уреда
Новото е: Със отделни индикации за ляв и десен мигач и лампата за прегряване и ниско ниво на охл.течност е долу при другите контролни лампи
Има и две фирми производители VDO и Motometer това не е от значение. Гледаш от кой тип е твойто табло и си търсиш същото но със оборотомер производителя не е от значение само типът

Ако таблото което си взел е същият тип (там със местата на светодиодите) всичко трябва да тръгне от първият само му включваш буксата. Ако е със MFA е малко по сложно

- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
И един друг момент е предавателното число на скоростомера. По спомен може да бъде 920 или 980. Пише го в долната част на скоростомера. Съобразяваш се с това ако искаш да ти отчита приблизително правилно скоростта с която се движиш 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На всичко що е пасат и не е synchro е 920 няма значение от мотора 

- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
най-добре си вземи таблото с кабела до негоще стане наи лесно мисля.
- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
Добре , а от къде ще се вземе сигнала за оборотомера ? ( ааз с пистов ремък) От алтернатора ли ?