проблем с бензиновата помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

проблем с бензиновата помпа

Мнениеот ohdan » Чет 24 дек 2009 20:43

:banghead: ЗДРАВЕЙТЕ, ЕТО И МОЯТ ПРОБЛЕМ ДАНО МИ ПОМОГНЕТЕ :bowdown
Работата е там че на мен не ми включва изобщо ош газ на бензин :banghead:
Дълго време от лятото до сега съм карал почти само на газ , и сега през студените дни ми се наложи да превкл. на бензин , и не ще, и не ще. Става въпрос за фолксваген пасат / 1.8 / 91г.
Моля помогнете ми с някакъв съвет , предстои ми Г.Т.Преглед , а там до колкото знам ще трябва да работи и на бензин. :обичам ви

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с бензиновата помпа

Мнениеот LILO&STICH » Чет 24 дек 2009 22:36

не е нужно да е на бензин
Другото което те притеснява е напълно възможно помпата да си заминава.Ако не е заминала вече де :wink:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 25 дек 2009 9:37

LILO&STICH написа:не е нужно да е на бензин
Другото което те притеснява е напълно възможно помпата да си заминава.Ако не е заминала вече де :wink:

И все-пак , ако може малко информация за отсраняване на възможната повреда и къде може да е тя ако приемем че пом. е здрава? Ако да речем че , просто трябва нещо като обезвъздушаване , как следва да се извърши то?? Благодаря.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пет 25 дек 2009 10:01

Колега сигурно е помпата но за по сигурно откачи маркуча,който влиза в моното(ако е моно колата ти понеже не си казал).Пусни я на бензин и даи на контакт ако помпата е наред трябва да пръска яка струика бензин от това маркуче.Внимаваи да неопръскаш насякаде,наи добре пъхни маркучето в една бутилка).То се намира точно над двигателя и влиза в моното.Единия маркуч е за входа на горивото с стрелка насочена към моното а другия откарва излишния бензин обратно в резервоара.Няма как да ги объркаш един до друг са 2та маркуча.
П.П Надявам се да съм обяснил разбираемо :Mr Green Fun .Ако съм объркал нещо моля колегите да ме поправят. :beer :да:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 25 дек 2009 12:34

HukuTyY написа:Колега сигурно е помпата но за по сигурно откачи маркуча,който влиза в моното(ако е моно колата ти понеже не си казал).Пусни я на бензин и даи на контакт ако помпата е наред трябва да пръска яка струика бензин от това маркуче.Внимаваи да неопръскаш насякаде,наи добре пъхни маркучето в една бутилка).То се намира точно над двигателя и влиза в моното.Единия маркуч е за входа на горивото с стрелка насочена към моното а другия откарва излишния бензин обратно в резервоара.Няма как да ги объркаш един до друг са 2та маркуча.
П.П Надявам се да съм обяснил разбираемо :Mr Green Fun .Ако съм объркал нещо моля колегите да ме поправят. :beer :да:

Колега мерси много, но ако не пръска бензин , това ще значи ли че помпата е за смяна, не би ли могло да има нещо друго ? :beer

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пет 25 дек 2009 13:11

Първо пробваш това колега за да елиминираш съмнението че помпата е заминала.След това вече почваш да търсиш напред но ако помпата работи поне трябва да може да я запалиш колата дори и да работи неравномерно.Иначе след нея продължаваш напред.Стъпковото моторче,темп датчик може и от дюзата на моното както стана при мен от много каране на газ и тази дюза се е прецакала и трябва да търся нова.Но наи честите проблеми са от това.По запознатите колеги ще те насочат наи вече какво да правиш и каде да търсиш :да:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 26 дек 2009 12:12

HukuTyY написа:Първо пробваш това колега за да елиминираш съмнението че помпата е заминала.След това вече почваш да търсиш напред но ако помпата работи поне трябва да може да я запалиш колата дори и да работи неравномерно.Иначе след нея продължаваш напред.Стъпковото моторче,темп датчик може и от дюзата на моното както стана при мен от много каране на газ и тази дюза се е прецакала и трябва да търся нова.Но наи честите проблеми са от това.По запознатите колеги ще те насочат наи вече какво да правиш и каде да търсиш :да:

БЛАГОДАРЯ :да:
А може ли някаква информация за това което е включено към помпатаИзображение
Кой кабел за какво е :screwy

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 26 дек 2009 14:00

Двата крайни дебели са + и- !Двата вътрешни тънки са за реостата на Поплавъка! :wink:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 26 дек 2009 17:13

pas1.8mi написа:Двата крайни дебели са + и- !Двата вътрешни тънки са за реостата на Поплавъка! :wink:

Отново благодарности , :kissy:
Значи да разбирам че: Ако искам да тествам директно помпата дали работи ,просто мога да подам на съответните места + и - напрежение от 12V (от акомулатора да речем).И ако не работи това вече трябва да е най-сигурният начи че помпата е :bishop .Благодаря!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 26 дек 2009 19:53

Да,така можеш да провериш дали върти!Добре е да подадеш напрежението през бушон да не стане някоя беля! :idea:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 26 дек 2009 21:10

pas1.8mi написа:Да,така можеш да провериш дали върти!Добре е да подадеш напрежението през бушон да не стане някоя беля! :idea:

:обичам ви :applause: :да: :beer

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 16 яну 2010 12:14

ohdan написа:
pas1.8mi написа:Да,така можеш да провериш дали върти!Добре е да подадеш напрежението през бушон да не стане някоя беля! :idea:

:обичам ви :applause: :да: :beer

Сега да попитам и друго. Има ли и къде се намира, филтър за пречистване на бензина преди да постъпи в карбуратора :dummy:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 16 яну 2010 12:35

Филтър има. Намира се пред задна дясна гума.
Ако проблема не е в помпата - възможно е дюзата да е запушена.
Също така бензина който е от лятото в резервоара, вече се е превърнал в някаква течност която не мирише на бензин и разяжда гумените съединения, но все пак гори :mrgreen:
Кошницата на помпата има едни гумени тампони, които е възможно да са се разложили и да са запушили цедката на помпата.

Потребителски аватар
vwivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwivan » Съб 16 яну 2010 15:11

От стар бензин (1-2)год. ми блокира помпата, смених я но 40л бензин си остана и съответно блокира и новата помпа.Нея успях да я раздвижа. Карх на бензин с цел да го изгоря. Спирам и на следващия ден едва запали - бяха блокирали клапаните. Съветвам те да изхвърлиш този бензин, за нищо не става само главоболия.

Потребителски аватар
Grafa_71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Grafa_71 » Съб 16 яну 2010 16:07

Колега, всичко казано до тук е вярно. С какъв ключ си газ-бензин си т.е. палиш на бензин и след определени обороти сама прехвърля на газ? Според мен няма да е зле да провериш ключа, клапаните които превключват от бензин на газ. Започни от по-леките неща и дано не е помпата , че са малко скъпички пущините.

Върни се в “Passat”