Контактния ключ заяжда
- detelin
- Автомобил:
- Двигател:
Контактния ключ заяжда
Здравейте колеги . Имам проблем с Пасат Б3. Като завъртя запъва и тогава с повече сила дава на контакт . Има ли нещо с което да смажа патронника или иска нов.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Контактния ключ заяжда
Патрона можеш да смажеш с течна грес.Принципно като се смени конзолата на ключа започва да прави така...или като се поизносят пластините на патрона.
Иначе с леко размърдване на волана трябва да може с лекота да си щракне.
Иначе с леко размърдване на волана трябва да може с лекота да си щракне.
- detelin
- Автомобил:
- Двигател:
В големия студ стана това и го смазах с глицерин.Оправи се за малко и сега пак прави така.
- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
detelin написа:В големия студ стана това и го смазах с глицерин.Оправи се за малко и сега пак прави така.
Колега миналата зима и аз го ядох тоя.Бях си намокрил ключа и директно го пъхнах в патрона но след месец като стана студено патрона замръзна.Оправих го като напръсках самия ключ със силиконов спрей, и до сега проблеми нямам
- detelin
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам голега.
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Използването на подобни смазки подобрява положението за много кратко време.Вариантите са два.Сменяваш патрона на контактния ключ с нов или караш колата на ключар,за да ремонтира стария.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Колеги няма ли да се оправи ако го напръска вътре с WD 40?
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Не изключвайте и варианта клеморед.
При мен даже не можех да завъртя ключа, такъв мармалад беше станал вътре.
При мен даже не можех да завъртя ключа, такъв мармалад беше станал вътре.
И според мен по вероятно да е клемореда.За Ауди А6 със същия проблем клемореда струваше по мои спомени около 50лв.Като разглобихме и извадихме клемореда,ключа се въртеше абсолютно свободно!Смених ме го и всичко беше 6.А преди това имаше импровизации като мазане на ключа с грес,пръскане с какви ли не спрейчета,нагряване с вентилаторна печка
и какво ли още не и всичко това само защото на собственика на Аудито не му се занимаваше да поразглоби,за да види какав е проблема,но в краине сметка така не можеше да се кара и беше принуден.

- detelin
- Автомобил:
- Двигател:
Сменях клейморед преди 4 месеца с Валео за 34 лева от Ауто плюс.
Како разбираш под заяжда?
Трудно се върти ключа или като се завърти няма ефект?
Ако се върти трудно - проблема е в патрона.
Ако върти ключа, обаче няма ефект - тогава проблема може да е в един чоп на патрона. И аз така си мислех скоро, като чета форумът и си мисля 100% клеморед. Взех си един, обаче майстора каза, че проблема далеч не е в клемореда, а в този чоп, който влиза в клемореда и ми смени клемореда, така и така го бях взел.
А за този чоп никой никъде не е писал. И така като чета форума ремонта ми излизи 40лв - клеморед и труд, ако не го бях взел клемореда 20лв само труд.
ТАКА, ЧЕ ПРОБЕЛМА МОЖЕ ДА НЕ В КЛЕМОРЕДА!!!
Трудно се върти ключа или като се завърти няма ефект?
Ако се върти трудно - проблема е в патрона.
Ако върти ключа, обаче няма ефект - тогава проблема може да е в един чоп на патрона. И аз така си мислех скоро, като чета форумът и си мисля 100% клеморед. Взех си един, обаче майстора каза, че проблема далеч не е в клемореда, а в този чоп, който влиза в клемореда и ми смени клемореда, така и така го бях взел.
А за този чоп никой никъде не е писал. И така като чета форума ремонта ми излизи 40лв - клеморед и труд, ако не го бях взел клемореда 20лв само труд.
ТАКА, ЧЕ ПРОБЕЛМА МОЖЕ ДА НЕ В КЛЕМОРЕДА!!!
- Stone
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имах този проблем - много трудно превърташе клчюа по някога./ Все едно не е от тази кола. Зимата на студа го правеше по-често. Проблема го реши един ключар. Каза ми че някоя от пластините вътре е била леко изкривена. Ключаря се намира в София, на пазарчето точно срещу входа на Национална Следствена Служба.
Успех.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,а гледал ли си ключа,ако е износен също няма да може да превърта,аз имах същия проблем и си направих нов ключ и всичко се оправи.