Пасат Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5
в скоро време имам намерение да си взимам Пасат Б5 ТДИ 110 коня . Искам да ме насочите ако е възможно какво трябва да гледам като я взимам , на кое да обърна съществено внимание , ако може да ми помогнете ще съм благодарен ;]
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5
благодаря много за насочването :}
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не забравяй да минеш през някой да и види климатика (фреон,масло,компрсор) понеже точно преди седмица един човек олекна с 600 и лева за смяна на компресор...понеже колата му е била пълна само с фреон без никакво масло...съответно компресора тотал щета,цялата система задръстена до безобразие със стружки и т.н....не си го натрисай и ти сам това на главата.Едно обслужване на пустия климатик е 30-тина лв.Дори всичко да му е точно (т.е. да има налягане в системата) настоявай майстора да ти изтегли сегашното нещо от системата и да ти налее наново фреон и масло,колкото се препоръчва за автомобила....понеже и читави компресори за Б5-ците се намират трудно...или седят по моргите или са пълни с влага,или са пред разпадане,или текат от гарнитурите....а да вземеш компресор 2-ра ръка за 200-300лв и после да го ремонтираш за още толкова...няма сми. Отделно,че блокира ли веднъж оттам нататък следва смяна на акумулатора на системата (не този,с кийто палите
),смяна на капилярната тръбичка (тя обира всичките мизерии понеже е с много финна цедка и по принцип служи за редуциране на налягането на фреона),почистване на системата и какво ли не още..предид а се бухне новия компресор...иначе след седмица-две ще има същата съдба
Та...хвърли едно ухо на 1-во време за странни звъци при работа на климатик...хлопане и тропане от компресора...ако има свали поне 500-600лв от цената на колата
Ако е с климатроник - диагностика и тест с ВАГ-Каом-а ако версията на контролера го поддържа...не искаш да знаеш колко струва дори един чисто нов степ-мотор за клапите...а при теб са цели 4
Успех!

Та...хвърли едно ухо на 1-во време за странни звъци при работа на климатик...хлопане и тропане от компресора...ако има свали поне 500-600лв от цената на колата

Ако е с климатроник - диагностика и тест с ВАГ-Каом-а ако версията на контролера го поддържа...не искаш да знаеш колко струва дори един чисто нов степ-мотор за клапите...а при теб са цели 4

Успех!
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Имам такъв Пасат 99г 1,9ТДИ 110к.с. и честно казано съм много доволен.На първо място много икономичен мотор, пъргава, комфортна.Колкото и да гледаш и проверяваш все ще има нещичко да се подменя, като е втора ръка.Доста коли съм сменил до сега и според моите критерии на оценка, не съм грешил.
Първото нещо, което гледам е салона на автомобила,волана, таблото и тапицерията.Ако ми харесат, започвам оглед на купето отвън и по специално хлабините м/у отделните елементи- капак преден и калници, врати и т.н.
Ако някъде хлабината между тях е по голяма или малка, значи е имало участие в птп.
За всичко останало-двигател,помпа, турбо,трансмисии,окачване, спирачна система,кормилна реика, охладителна система,климатик, човек може да бъде сигурен само ако отиде в сервиз за проверка- и то в проверен сервиз.Даи там 30-40 лв, но да бъдеш по сигурен.Хем ще си видиш колата и от долу.
Чудесен избор за автомобил!Успех!
Първото нещо, което гледам е салона на автомобила,волана, таблото и тапицерията.Ако ми харесат, започвам оглед на купето отвън и по специално хлабините м/у отделните елементи- капак преден и калници, врати и т.н.
Ако някъде хлабината между тях е по голяма или малка, значи е имало участие в птп.
За всичко останало-двигател,помпа, турбо,трансмисии,окачване, спирачна система,кормилна реика, охладителна система,климатик, човек може да бъде сигурен само ако отиде в сервиз за проверка- и то в проверен сервиз.Даи там 30-40 лв, но да бъдеш по сигурен.Хем ще си видиш колата и от долу.
Чудесен избор за автомобил!Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
момчета , благодаря мн за съветите ви
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
още доста мнения:
viewtopic.php?f=6&t=46398