Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
d3vian
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5

Мнениеот d3vian » Съб 23 яну 2010 20:12

в скоро време имам намерение да си взимам Пасат Б5 ТДИ 110 коня . Искам да ме насочите ако е възможно какво трябва да гледам като я взимам , на кое да обърна съществено внимание , ако може да ми помогнете ще съм благодарен ;]

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5

Мнениеот Ljubon » Нед 24 яну 2010 0:26

Колега, виж това:
viewtopic.php?f=24&t=161434&start=0
Успех в избора!

d3vian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d3vian » Пон 25 яну 2010 8:25

благодаря много за насочването :}

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 25 яну 2010 9:39

Не забравяй да минеш през някой да и види климатика (фреон,масло,компрсор) понеже точно преди седмица един човек олекна с 600 и лева за смяна на компресор...понеже колата му е била пълна само с фреон без никакво масло...съответно компресора тотал щета,цялата система задръстена до безобразие със стружки и т.н....не си го натрисай и ти сам това на главата.Едно обслужване на пустия климатик е 30-тина лв.Дори всичко да му е точно (т.е. да има налягане в системата) настоявай майстора да ти изтегли сегашното нещо от системата и да ти налее наново фреон и масло,колкото се препоръчва за автомобила....понеже и читави компресори за Б5-ците се намират трудно...или седят по моргите или са пълни с влага,или са пред разпадане,или текат от гарнитурите....а да вземеш компресор 2-ра ръка за 200-300лв и после да го ремонтираш за още толкова...няма сми. Отделно,че блокира ли веднъж оттам нататък следва смяна на акумулатора на системата (не този,с кийто палите mhihi ),смяна на капилярната тръбичка (тя обира всичките мизерии понеже е с много финна цедка и по принцип служи за редуциране на налягането на фреона),почистване на системата и какво ли не още..предид а се бухне новия компресор...иначе след седмица-две ще има същата съдба :dummy:
Та...хвърли едно ухо на 1-во време за странни звъци при работа на климатик...хлопане и тропане от компресора...ако има свали поне 500-600лв от цената на колата ;)
Ако е с климатроник - диагностика и тест с ВАГ-Каом-а ако версията на контролера го поддържа...не искаш да знаеш колко струва дори един чисто нов степ-мотор за клапите...а при теб са цели 4 ;)
Успех!

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 27 яну 2010 15:25

Имам такъв Пасат 99г 1,9ТДИ 110к.с. и честно казано съм много доволен.На първо място много икономичен мотор, пъргава, комфортна.Колкото и да гледаш и проверяваш все ще има нещичко да се подменя, като е втора ръка.Доста коли съм сменил до сега и според моите критерии на оценка, не съм грешил.
Първото нещо, което гледам е салона на автомобила,волана, таблото и тапицерията.Ако ми харесат, започвам оглед на купето отвън и по специално хлабините м/у отделните елементи- капак преден и калници, врати и т.н.
Ако някъде хлабината между тях е по голяма или малка, значи е имало участие в птп.
За всичко останало-двигател,помпа, турбо,трансмисии,окачване, спирачна система,кормилна реика, охладителна система,климатик, човек може да бъде сигурен само ако отиде в сервиз за проверка- и то в проверен сервиз.Даи там 30-40 лв, но да бъдеш по сигурен.Хем ще си видиш колата и от долу.
Чудесен избор за автомобил!Успех!

d3vian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d3vian » Чет 28 яну 2010 1:23

момчета , благодаря мн за съветите ви

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC