имам приблем със отдушниците

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
yuki8003
Автомобил:
Двигател:

имам приблем със отдушниците

Мнениеот yuki8003 » Вто 26 яну 2010 21:59

здрвейте,пасат б3 1,8 ми
имам въпрос;
от отдушниците за масло,единият е вързан за карбурарора и тече кондес във карбуратора ,кажете какво да правя :banghead:

Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Re: имам приблем със отдушниците

Мнениеот sasho_sb » Сря 27 яну 2010 2:03

използвай старата руска технология-изваждаш го от карбуратора/отвора на тръбата в карбуратора го затапваш/маркуча ,удължаваш го /повъзможност с маслоустоичив /и го закрепваш някъде ниско между двигателя и купето ! :да:

Потребителски аватар
yuki8003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yuki8003 » Сря 27 яну 2010 10:26

за сега съм го затапил така и ще напрая благодаря

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 27 яну 2010 14:10

yuki8003 написа:за сега съм го затапил така и ще напрая благодаря

Оттапи го!
Така създаваш налягане в мотора и ще ти избие или през някой семеринг или през някоя гарнитура или през щеката и ще си изплюе маслото!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 27 яну 2010 14:17

zfa159 написа:

Оттапи го!
Така създаваш налягане в мотора и ще ти избие или през някой семеринг или през някоя гарнитура или през щеката и ще си изплюе маслото!

Затапил е точно което трябва :wink: Щуцера към моното а не към двигателя :idea:

Потребителски аватар
    zfa159
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 27 яну 2010 14:18

Теодор написа:
    zfa159 написа:

Оттапи го!

Затапил е точно което трябва :wink: Щуцера към моното а не към двигателя :idea:

Дори така да го е направил тогава седи и си диша мизериите от картерните газове понеже ако не ги е отвел надолу и си кара така влизат право вътре през парното ;) Много приятна миризма ;)
      Иначе...дано си прав по повод това,кое е затапил ;)

Volkswangel
      Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
      Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 27 яну 2010 14:48

Вентилацията на картера....Качва масло горе,работата според мен може и да е по сериозна,например компресионните сегменти,трябва да се провери компресията на всеки цилиндър.Доколкото си спомням,нормално
      е 10-11 kg/cm2 ( atm) и да е една и съща за всички цилиндри.Ако има износване, компресията отива в картера и вместо масленни пари,вдига направо маслото.

Потребителски аватар
      Ljubon
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 27 яну 2010 15:13

Колеги, някой знае ли къде в София продават маслоустойчиви маркучи на метър и разклонители за тях?

Потребителски аватар
      yuki8003
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот yuki8003 » Сря 27 яну 2010 20:16

Volkswangel написа:Вентилацията на картера....Качва масло горе,работата според мен може и да е по сериозна,например компресионните сегменти,трябва да се провери компресията на всеки цилиндър.Доколкото си спомням,нормално
      е 10-11 kg/cm2 ( atm) и да е една и съща за всички цилиндри.Ако има износване, компресията отива в картера и вместо масленни пари,вдига направо маслото.

благодаря на всички за изказаното мнение :applause: :applause:
      но не вдига масло а конденс както писах в началото и сега имам подобрение във работата на двигателя след като не тече вода вътре естествено е а и при минусуви темп. водата замръзва и досештате се :dummy: :dummy:

Потребителски аватар
      zfa159
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 28 яну 2010 9:52

Че е така,така е обаче :
      1. не може двигателя да не гбуи изобщо компресия през сегментите си понеже те не могат да оплътняват 100%...съответно се създава някакво налягане в картера.
      2.при самото движение на буталата нагоре-надолу и на вала също се създава някакво движение на въздуха в свободното пространство в двигателя.
      3.Самото масло,когато работи изпарява някои от съставките си (затова си променя свойствата с времето).
      При изкарването на този въздух извън двигателя той задължително носи със себе си определено количество маслени капки понеже те са леки и финни и си пътуват с въздуха.Принципно това е идеята на масления сепаратор на цедката на капака на клапаните - да лови тези капки и извън двигателя да излизат само газовете. При повечето по-стари италиански двигатели освен тези неща имаше и едно нещо като цедка....представляваше кълбо метални влакна,набутани в маркуча преди карбуратора...идеята беше,че капките се захващаха за металнит влакна и като се натрупаха повече си изкапваха обратно в двигателя...но това беше сложено така,че не можеше да задържа конденз защото маслото директно се изкапваше обратно гоер в главата. При VW такова не съм виждал и затова имат навика да си наливат монотата и карбураторите с масло,което там вече кондензира и прави бели.
      Решението си е да се махена маркуча от моното и да се изведе отдолу някъде под колата и да си чади там mhihi

Върни се в “Passat”