Помпа на хидравликата на пасат 1.8МИ 1995г.

Техническа и сервизна информация за Passat
ivan vd
Автомобил:
Двигател:

Помпа на хидравликата на пасат 1.8МИ 1995г.

Мнениеот ivan vd » Сря 29 мар 2006 11:16

Помпата на хидравликата на пасата ми започна да сълзи на вала.За 10000 км нивото на маслото в казанчето е спаднало от положение МАХ до средата между МАХ и МИН. Интересува ме мога ли да продължа да карам така? Помпата подлежи ли на ремонт, каква е цената на нова такава?

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Сря 29 мар 2006 13:53

Помпата подлежи на ремонт макар, че не е евтин. На мен ми взеха 100 лв. за смяна на лагери (то беше единия за смяна ама болен нали знаеш какво се прави на легло...) Предполагам, че нова помпа е доста по-скъпа.
Можеш да караш така и да доливаш от време на време. Теча не е толкова голям, НО маслото за хидравликата не е евтино, оригиналното беше 28 лв./литър и ако не оправиш проблема ще си много на минус. Важното е да не оставиш помпата да работи на сухо, защото тогава ще си направо за нова помпа. До това обаче едва ли ще се стигне, защото много преди да остане суха помпата ще си без хидравлика на волана, а това няма как да не го усетиш :)

ivan vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan vd » Чет 06 апр 2006 9:17

Благодаря колега,явно проблеми с помпата на хидравлика са рядкост и затова няма много мнения, за сега ще доливам , пък времето ще покаже. :lol:

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Чет 06 апр 2006 11:34

Не си прав колега, за съжаление хич не е рядкост тоя проблем ама вече май е писано доста по въпроса( пробвай с търсачката). А твоя теч не е голям, така че ако искаш може да пробваш с някоя добавка за хидравлика. Те помагат ако теча е малък. Аз съм пробвал на STP - струва 8 лв.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 07 апр 2006 8:42

:shock Питах в един магазин Помпа за хидравликата на PASSAT 1.8 Mi 90год. струва 1040лв. :shock Вярно ли е или ме таркалят. Магазина е в Пловдив.Реномиран е или поне се мисли за такъв. Кажете нещо защото аз съм в шок.

ivan vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan vd » Пет 07 апр 2006 10:24

Разходих се по магазините и на някои места ми искаха номера на самата помпа за да ми кажат цена , а на други ми казваха цени 600 -700 евро ??? :shock

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 20 апр 2006 22:59

При мен също сълзи и това го забелязах преди месец случайно в сервиза, до като колата беше вдигната. А от преди година ( 15 000 км) съм забелязал че нивото на хидравл течност е към минимума, за това време нивото е мръднало с 3- максимум 4 мм и в момента е на 2-3 мм над минимума,та за това от тогава постоянно го наблюдавам. За смяна на хидравлична помпа не мисля на този етап, но ако се наложи - предполагам че ще ползвам втора употреба, защото тази цена която изписвате за нова е направо "мамата си джасала".

Върни се в “Passat”