Помпа на хидравликата на пасат 1.8МИ 1995г.
Помпа на хидравликата на пасат 1.8МИ 1995г.
Помпата на хидравликата на пасата ми започна да сълзи на вала.За 10000 км нивото на маслото в казанчето е спаднало от положение МАХ до средата между МАХ и МИН. Интересува ме мога ли да продължа да карам така? Помпата подлежи ли на ремонт, каква е цената на нова такава?
Помпата подлежи на ремонт макар, че не е евтин. На мен ми взеха 100 лв. за смяна на лагери (то беше единия за смяна ама болен нали знаеш какво се прави на легло...) Предполагам, че нова помпа е доста по-скъпа.
Можеш да караш така и да доливаш от време на време. Теча не е толкова голям, НО маслото за хидравликата не е евтино, оригиналното беше 28 лв./литър и ако не оправиш проблема ще си много на минус. Важното е да не оставиш помпата да работи на сухо, защото тогава ще си направо за нова помпа. До това обаче едва ли ще се стигне, защото много преди да остане суха помпата ще си без хидравлика на волана, а това няма как да не го усетиш
Можеш да караш така и да доливаш от време на време. Теча не е толкова голям, НО маслото за хидравликата не е евтино, оригиналното беше 28 лв./литър и ако не оправиш проблема ще си много на минус. Важното е да не оставиш помпата да работи на сухо, защото тогава ще си направо за нова помпа. До това обаче едва ли ще се стигне, защото много преди да остане суха помпата ще си без хидравлика на волана, а това няма как да не го усетиш

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
При мен също сълзи и това го забелязах преди месец случайно в сервиза, до като колата беше вдигната. А от преди година ( 15 000 км) съм забелязал че нивото на хидравл течност е към минимума, за това време нивото е мръднало с 3- максимум 4 мм и в момента е на 2-3 мм над минимума,та за това от тогава постоянно го наблюдавам. За смяна на хидравлична помпа не мисля на този етап, но ако се наложи - предполагам че ще ползвам втора употреба, защото тази цена която изписвате за нова е направо "мамата си джасала".