Здравейте колеги.От около седмица ми се появи едно проблемче.Преди това автомобила си работеше супер и антифриз никога не мие губила.Нямал съм удари и т.н и температурата на водата никога несъм я виждал над 90градуса.Имам си що годе задоволително парно(малко фърчаха дунапрените де

).Карам автомобил Пассат Б3 1.8ми Рп мотор с газово.За около 200км ми губи по 100гр-150гр антифриз колата.Гледал съм я и на студен и на загрял мотор и няма никаде течове.Но ми направи впечатление като се загледах че под казанчето(разширителния съд) за антифриза беше мокричко и около "пръстена" на самото казанче също,там кадето е зглобката му.Явно налягане е много и изпуска от капачката ли?

.Това го прави само след като е отворел термостата.Мисля си че е от разширителния съд а вие?Пипах маркучите на загрял мотор според мен биват но са леко твърдички.Като изгася колата и след 5мин някаде маркучите стават малко по меки.Водих я на майстор и човека ми каза че можеби има някаде избило от гарнитурата на главата и вкарва изгорелите газове в водната система и затова изхвърляла антифриза колата,понеже налягането ставало много голямо.Капачката на казанчето не съм я сменял.Не ми меша маслото и антифриза.Работи добре колата.Обясних всичко сега сте вие на ход