Таблото май си отива...B5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Таблото май си отива...B5.5

Мнениеот Тони1 » Вто 09 мар 2010 17:38

Някой случвало ли му се е,досега километража да почне да подскача нагоре надолу докато шофира и при резки маневри или завой да светва и резервата за нафтата и стрелката и да пада от половин резервоар на нула.Дали от температурите нещо му стана или просто иска да си отива поредната простотия...от два дена е така.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Таблото май си отива...B5.5

Мнениеот vasilb » Вто 09 мар 2010 19:32

Тони1 написа:Някой случвало ли му се е,досега километража да почне да подскача нагоре надолу докато шофира и при резки маневри или завой да светва и резервата за нафтата и стрелката и да пада от половин резервоар на нула.Дали от температурите нещо му стана или просто иска да си отива поредната простотия...от два дена е така.

Не го отписвай толкова лесно! Може да е просто някоя студена спойка или дефектирал елемент (стабилизатор). Трябва да се отвори и да се провери. Едва ли някой ще каже какво му е по интернет. Внимавай с майсторите, че някои не знаят какво правят! Успех!

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 10 мар 2010 18:38

Днеска пак за момент се беше оправило и на един обратен завой като се лашна малко по рязко колата и пак светна нафтата и после при резки спирания падаше стрелката за горивото...мисля си дали не са ми наляли вода заедно с нафтата и тя да е замръзнала ,ама пък е необяснимо ,защото стрелката на скоростомера пада на 0 километра...

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 10 мар 2010 20:21

Тони1 написа:Днеска пак за момент се беше оправило и на един обратен завой като се лашна малко по рязко колата и пак светна нафтата и после при резки спирания падаше стрелката за горивото...мисля си дали не са ми наляли вода заедно с нафтата и тя да е замръзнала ,ама пък е необяснимо ,защото стрелката на скоростомера пада на 0 километра...

Чипът се е разпоил и като го люшнеш нанякъде се отлепя хептен и изключва и след това се оправя, защото леко се намества в гнездото си след някое звучно влизане в поредната дупка. Поне така беше при мен, а вярвам, че и при теб е същото. Просто се презапоява и вече няма проблем! Качеството на горивата е друга тема, която описвам с една дума - плачевно, като го сравнявам с бензин от германия, с който беше пълен резервоара като я докараха! Може би само шел в-пауър се доближава по качество и пак зависи от къде точно е. ;) Успех!

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 10 мар 2010 21:19

Всичките пасати ги правят с едни и същи неща,които се трошат само и само да им вървят частите,може и да се окажеш прав...ще видя кога ще имам време и ще я карам и това да правят :roll: при теб като беше разпоен този чип,кои индикатори не ти работеха ?

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 10 мар 2010 23:05

За гориво и за температурата, но просто късмет, че тези крачета се разпоили. При теб може да е цялостно разместване, ако е от това, но не виждам друга причина.

Върни се в “Passat”