Здравейте колеги! Не можах да се справя сам със задачата затова търся подкрепата на форума. Ползвах търсачката, намерих една тема (
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=107094&start=0&hilit=%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B8) за това нещо но без резултат, дори нищо полезно затова реших да пусна нова (колегата е разрешил проблема но в сервиз и незнае хватката каква е).
Колата е 2002 Passat 2.5TDI V6 4Motion
Когато присветна или превключа на дълги светлини ми се гасят халогените! Това не ми харесва, някой коли са така други не... но късмет! Докарал съм е до следните експериментални заключеня:
Веригата на халогените не се прекъсва от ръчката за дълги светлини (мигачите)! Извадих куплунга на ръчката за дълги св. и халогените си светят, т.е. сигнал от ръчката отива в компютър или някакво реле с нормално затворен контакт и когато му се подаде сигнал за вкл. дълги св. то прекъсва веригата на халогените. Ако е през компютър най-вероятно няма да успея да си реализирам идеята

но щом колегата е коригирал в сервиз.... Ако ключа има отделен пин за този сигнал, ако се прекъсне въпросния проводник, който ми гаси халогените ще се получи, но ако проводника е един, който носи сигнала до някъде си да вкл. дългите и едновременно да огаси халогените .. става кофти.
Някой правил ли е тази интервенция, има ли виждане по въпроса ?
Благодаря предварително !!!